Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e seçim vaatlerini hatırlatan Ercan, “Sayın Zeybek seçim döneminde bir sürü vaatte bulundu. Mesela teleferik yapımı, raylı hat yapımı gibi. Güya Ambaryolunda Pancar Kooperatif yanında ki konutlar yıkılıp oraya otopark yapılacaktı. Ne oldu? Halen bekliyoruz. Toplu taşıtlar tıkış tıkış ilerlemeye çalışıyor. İnsanlar park edecek yer bulamıyorlar.  Sokak aralarında park edecek yer bulamıyorlar. Bunlardan bir haber var mı? Bunlar yapılıyor mu? Biz bu vesile ile gerek hükümet kanalıyla gerekse Belediyeler bazında uyarma görevini yapıyoruz. Yönetim olarak biz bunların takipçisi olacağız. Verilen sözlerin yerine getirilip, sahte gündemlerle insanları tartıştırmasınlar. Çobanlar, Dazkırı, Afyon’da ki insanlarımızın sorunları malumdur” dedi.

Demokratik bir kitle partisi olarak Türkiye’nin en demokratik partisinin CHP olduğunu söyleyen Ercan, “CHP’de ki demokrasi hiçbir partide yoktur. Yönetim kurulu üyeleri olarak bizler hiçbir yere telkinde bulunmuyoruz. İlçelerde ki yönetimlerin değişmesi isteğimi söylemiştim. Daha akılcı, dinamik ve çalışan insanlardan oluşan partimizi iktidar döneminde yukarıya taşıyabilecek önerileri olacak insanlardan yönetimler oluşmalıdır. Aksi durumda iki kişi ile sağda solda fotoğraf çektirip üç kişi ile partiyi idare ederim anlayışında olan kişilerle siyaset yapılamaz. Bu zihniyetten kurtulma gereğini özellikle belirtmiştim. İlçe Başkanlıklarıma uyarım olmuştu. İl Başkanı olarak tüm partililerime eşit düzeyde yaklaştım. Bir üyeyi arayıp şu veya bu adayımıza oy verin diyemiyorum. Hepsi evlat gibi bu partinin bir değeridir. Birini diğerine tercih edersem olmuyor. Biz partimizin terk edildiği zor günlerde görev aldık. İstifaların yaşandığı, partinin kuruluş yıldönümünde anıta çelenk sunacak İl Başkanı olmadığı, istifa ettiği dönemde o zaman için benim kendi işim çocuklarımla ilgilenip siyaseti bırakmış durumdaydım. Israrla birileriyle partimizin Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısına gidip ‘Bunlar çalışmıyor, bunları alın yerine beni koyun’ gibi bir pozisyonda kesinlikle olmadım. Ama bir boşluk vardı. Ailem gibi gördüğüm partimde hiçbir partilimi dışlamam. Sadece toplumsal anlamda yanlışları olanlar olursa onlarla irtibatımı keserim. Birleştirici yönümle görevi 21 arkadaşımla teslim aldım. 20 adette yedek arkadaşımız vardı. Bugün Şuhut’ta yeni bir yönetim seçilmişse bizim aldığımız kararlar neticesindedir. Orada parti çalışmayan iki kişinin elindeydi. Bunu söylediğimde basınla niye paylaşıyorsun deniliyor. Ama işin gerçeği çalışmıyorlardı. Başarılı olduk oy oranımızı artırdık. Allah izin verirse Afyon’u da gelecek seçimlerde alacağız. Yarım kalan işimizi tamamlayacağız. Yani ben bu partiyi sahte naylon üyelerden kurtaracağım. CHP il yönetimi olarak il kongresine aday olma kararı aldık” dedi.