İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından partide düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın yanı sıra il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçimlerde verdiği vaatleri hayata geçirmesi gerektiğini belirterek, “31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 210 gün geçti. Vaatler, projeler artık hayata geçirilmeli. Trafik sorunu, Kaleye teleferik veya yürüyen merdiven, jeotermal ısınma sisteminin genişletilmesi gibi projeler ne oldu” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından partide düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın yanı sıra il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.



“YERLİ MALI ÜRÜN KULLANALIM”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan İl Başkanı Mehmet İnkaya, vatandaşlarıyerli malı ürünler kullanmaya davet ederek, “96’ıncı yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşasın ve yüce Türk milletine kutlu olsun. 29 Ekim Cumhuriyet yaşamalı yaşayacak diyorsakvatandaş olarak görevlerimizi de yapalım. Misakı Milli sınırları ile çizilen vatanımızı sevelim, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyalım, adalet ve hukuktan ayrılmayalım, milli eğitime ve bilime önem verelim, atalarımızdan bize emanet edilen örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi Türk adetlerini yaşayalım yaşatalım. Milli ve üretime dayalı ekonomiye yönelelim. Yerli malı ürün kullanalım, alanımızda ilgili yerli üretim yapalım. Milli Devleti yaşatmak için kurallara uyalım. Vatandaşlarla ilişkilerimizde insana değer verelim, dinimizi yaşayalım yaşatalım. Devletin koyduğu kurallara uyalım.” dedi.



“DESTEK VERİN YASAMA, YARGI VE YÜRÜTME TEKRAR YÜRÜSÜN”

İYİ Parti’ye destek verilmesi halinde yasama, yargı ve yürütmenin tekrar işler hale geleceğini söyleyen Başkan İnkaya, “Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhuriyet idaresinin Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ayağının birisi olan yürütme kırılsa daİYİ Parti olarak parlamenter sisteme dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Yüce Türk milleti bize yani İYİ Parti’ye destek vererek yasama yani Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yürütme yani tarafsız Cumhurbaşkanlığı ve Yargı yani bağımsız yargı güçlerinin tekrar kurulup işletilmesini sağlayacaktır. Yoksa 96 yıldır törenlerle kutladığımız Cumhuriyet idaresi kanadı kırık kuş gibi yerinde sayacak. Hatta geriye gidecektir; ne demek mi, kanun yapma ve bu kanunu yürütme yetkisi verilen başkanlık makamı, istediği kanunu yazıp yazdığı şekilde uygulama yetkisine sahiptir. Cumhurbaşkanlığına hasbelkader gelecek birisi eğer kendisi bir kanunu örnek veriyorum ‘Afyonkarahisar’ın bundan sonra tüm yollar doğusundan işleyecektir’ yazısını yazıp imzalayıp uygulamaya koyma yetkisi varsa; yani güç yani erk farklı insanların eline geçme durumunda. Böyle bir tehlike olduğunu düşünüyoruz. Bizler törenlerle Cumhuriyet Bayramı kutlasak da bu bizim bildiğimiz Cumhuriyet olmaktan çıktı. Şu anda halkın oyları ile yapılan idaredeki değişiklik parlamenter sisteme; yine halkın oylarıyla döndürülmelidir. Bugün başkanlık makamınca kullanılmayan yetkiler bir gün birileri tarafından kullanılmaya kalkılırsa önlenemez, hak, adalet, hukuk kayıpları yaşanır. Onun için İYİ Parti olarak diyoruz ki,Türkiye Cumhuriyeti’nde arzu edilen ve bilinen Cumhuriyet idaresine, parlamenter sisteme geri dönülmelidir. Parlamenter sistem temel amacımızdır.Milletimiz destek verdiğinde de bu sisteme döneceğiz.” ifadelerini kullandı.



“SEÇİM VAATLERİ YERİNE GETİRİLMELİ, HAVA KİRLİLİĞİNE ACİL ÖNLEM ALINMALI”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e seslenen Başkan İnkaya, “31 Mart seçimleri geçeli yaklaşık 210 gün olmasına rağmen ilimizin sorunları yerinde durmaktadır. Seçimlerde verilen vaatlerin ve projelerin artık hayata geçirilmesi gerekirdi. Kısaca hatırlayalım; trafik sorunu yerinde duruyor, artarak duruyor. Trafik sorunlarına çözüm olacak raylı sistemden hiç ses yok. Kent turizmine katkı sağlayacak, Afyonkarahisar Kalesi yürüyen merdiven veya teleferik projesi. Bu proje geçmiş belediye başkanınca da mahalli belediye dergilerinde yer almıştır. Devlette devamlılık vardır. Bunlara ek olarak Jeotermal ısınmada sistemi için bir şeylerin yapılması gerekmiyor mu? Jeotermal çok acil ihtiyaç. Bundan yüzyıl önce Varşova’da yer altına yapılan jeotermaller işlemekte ve Varşova’nın nüfusu da yaklaşık iki milyon civarında bir il. Bizim ilimiz düşünülürse 10’da 1’i kadar bir ili daha jeotermalle buluşturamadık. Havası kirli illerden birisi olan ilimizde acil önlemler alınmalıdır.” şeklinde konuştu.



“15 KİŞİLİK MİNİBÜSLERE 25 KİŞİ BİNDİRİLMESİN”

Özellikle sabah saatlerinde toplu taşımada yaşanan sorunlara dikkat çeken İnkaya, “Toplu taşıma araçlarında vatandaşın, öğrencinin, işe, okula gittiği saatlerde sayın yetkilileri toplu taşıma araçlarına özellikle sabah 7-9 saatleri arasında binmeye davet ediyorum ve diyorum ki; 15 kişilik minibüslere 25 kişi bindirilmesine lütfen müsaade etmeyiniz. 1990’lı yılların sonunda bir belediye başkanımız 15 kişilik araçlara 16. kişiyi aldırmadan bu işi 6 ay boyunca sürdürdü. Kendisini minnetle anıyorum. Çok teşekkür ediyorum. bu konuda şehir içi minibüs ve otobüslerinde yolcu alma sınırlaması koymuş çok da başarılı olmuştu. Sonra Afyonkarahisar Valiliği de bu uygulamayı yetkiyi alarak uygulamayı durdurulmuştu.Günlük işe gidip gelen masum insanları 15 kişilik araçlara 25 kişi binme zulmünden, dininiz, imanınız varsa kurtarınız diyoruz.” diye konuştu.