Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı





AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadınlar Şehri Konuşuyor" konulu programa katıldı. Hanımeli Çarşısı hakkında detaylı bir bilgi veren Zeybek maddi durumu iyi olmayan kadınlarımızın sadece kendi el emeği göz nuru ürünlerini güvenli ve kolay bir şekilde sergileyip satabilme imkânı sunacağız” dedi

 

Çakmak Otelin Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, kadınların sorunlarını dinledi. Zeybek İl Başkanlığı döneminde,  kadınlarla ilgi sorun ve talepleri her zaman birinci öncelik olarak hedef koyduğunu ve Belediye Meclis üyesi olan 5 bayan arkadaşlarıyla 5 yıl Afyonkarahisar’ı güzelleştirecek projelerinin olduğunu belirtti.

 

“AK Parti kadın haklarının iyileştirilmesine öncülük etmiştir”

8 Mart dünya Kadınlar günü kutlayan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, “AK Parti Genel Merkezin öncülüğünde 81 ilde aynı anda organize edilen ‘Kadınlar Şehri Konuşuyor’ konulu söyleşi programı yapıyoruz” dedi. 17 yıllık AK Parti iktidarında kadınlara verilen önemin her geçen gün arttığını ifade eden Ertürk konuşmasına, “Biz kadınlar olarak cinsel kimliklerimizin ötesinde kişi olarak kişisel değerlerimizle geçmişten aldığımız milli ve manevi güçle ile tarihi ve kültürel birikimlerimizin ışığında Türkiye’nin geleceğinde emin adımlarla ilerlediğimizin bilincindeyiz. AK Parti iktidarları boyunca AK Parti kadroları kadın erkek fırsat eşitliğinden tutun, kadına şiddetle mücadelede, kadının sosyal haklarını iyileştirilmesinde öncülük etmiştir. Bugün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farklı bir program yapmak istedik. Önümüzdeki yerel seçimini gözünde bulundurarak, bu ilin güçlü kadınlarının Afyonkarahisar’ımızın geleceği için söyleyeceği sözler vardır dedik. İlimizin kadınlarının sözleri olmalıdır. Afyonkarahisar’ımızın sorunları ve geleceği ile ilgili görüş öneri ve taleplerini AK Parti Belediye Başkan Adayımız Mehmet Zeybek ve Bakanımız Veysel Eroğlu’na birebir ileterek istişare edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

“Kadının sosyal statüsü arttı”

Kısa bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu İslam’da kadının önemine değindi. AK Partinin kurulduğu günden bu yana kadınlara yönelik yasalar çıkarıldığından bahseden Eroğlu, “17. Yılına giren AK Partimiz, kadının sosyal statüsünü yükseltecek ciddi adımlar attı. Kadın-erkek eşitliğini sağlayacak önemli yasalar çıkardık.  Mesela evlerinde el işi emek üretimi kadınlarımıza emeklilik getirdik. AK Parti iktidarında kadınlarımızın evlendikten sonra özgürce kızlık soyadlarını almaya başladı.  Kadınlarımıza iş yeri açmak için devlet desteğinin önünü açtık.  İşyerinden taciz veya mobbing benzeri olayları kadınlarımızı yasayla koruma altına alındık. Şiddete uğrayan kadın ve çocuklarımıza ALO 183 hattı bizim dönemimizde kuruldu. Kadına ve çocuğa yönelik cezaları kanun maddelerini değiştirerek daha fazla ceza almasını sapladık” dedi.

 

“İslam dini kadınlarımıza büyük değer vermiştir”

8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ise, “Cahiliye döneminde bir ailenin kız çocuğu olması durumunda ailenin utancı olarak algılanıyordu. O yıllarda küçük kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Ama öyle bir dine sahibiz ki Allah bizim inancımızda kadını eşrefi mahlukat olarak yaratılmıştır. İslam dini kadınlarımıza büyük bir değer vermiştir. Kadın hem annedir hem de eştir, hem evin çilekeşidir. Aileyi ayakta tutan en şerefli varlıktır. AK Parti olarak kadınlarımıza büyük bir değer veriyoruz. Seçilmemiz halinde kadınlarımıza iş hayatında daha fazla yer alması kendi yaşam standartlarını yükseltebilmesi amacıyla planladığımız ‘Hanımeli Çarşısı ve Meydan Düzenlemesi’ projemizi açıklıyoruz. Afyonkarahisarlı kadınlarımızın ürettiği ek emeği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınlarımızı destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“Hanımeli Çarşı projemizle ev hanımlarımızı iş kadını yapacağız”

Hanımeli Çarşısı hakkında detaylı bir bilgi veren Zeybek, “2. Belediye Çarşımızın bulunduğu yaklaşık 7000 M2'lik alanı; bodrum katı otopark olmak üzere “Hanımeli Çarşısı ve Meydan olarak düzenliyoruz. Bölgenin tarihi ve kültürel niteliklerini göz önüne alarak yapacağımız meydan düzenlememizde halkımızın her kesiminin faydalanabileceği dinlenme alanları ve hanımlarımız içinde Hanımeli Çarşımızı hizmete sunacağız. Hanımeli Çarşımızda ev hanımlarımızın ve maddi durumu iyi olmayan kadınlarımızın sadece kendi el emeği göz nuru ürünlerini güvenli ve kolay bir şekilde sergileyip satabilme imkânı sunacağız. Özellikle bir dükkânı sürekli engelli vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz ve herhangi bir kira bedeli almayacağımız bu çarşımız iki haftalık periyotlarla yenilenen gruplar halinde haftanın 7 günü hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.