Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle AFBEL Termal Otel'de düzenlenen kahvaltının ardından ilk 100 günde yaptığı yatırım ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

AFYONKARAHİSAR GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞTI

BAŞKAN ZEYBEK 100 GÜNDE YAPTIKLARINI ANLATTI

         Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle AFBEL Termal Otel'de düzenlenen kahvaltının ardından ilk 100 günde yaptığı yatırım ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

                31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen, ancak yasal itiraz süresi nedeniyle 15 Nisan'da mazbatasını alan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, görevinde ilk 100 günü geride bıraktı.

                Başkan Zeybek, ilk 100 günde yaptığı yatırım ve hizmetleri, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle AFBEL Termal Otel'de organize edilen kahvaltının ardından düzenlenen bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Belediye Başkan Yardımcıları; Murat Öner ile Süleyman Karakuş, Afyon Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğululları ve basın mensupları katıldı. Başkan Zeybek'in toplantıda verdiği bilgiler şöyle;

CAMİLERİMİZİNBAKIM VE TEMİZLİĞİNİ YAPTIK

Ramazan ayı nedeniyle camilerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yaptık. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından son teknoloji yıkama makineleriyle merkez ve merkeze bağlı mahallerdeki 144 cami, 18 mescit, 7 Kur'an kursu ve 9 türbenin temizlik ve dezenfeksiyonu yapıldı.

AFYON’U YEŞİLE BOYUYORUZ

Yaz aylarının gelmesi ile yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik. Şehir giriş ve çıkışlarında 20 bine yakın gül diktik. Ayrıca 2,5 kilometre uzunluğunda oluşturulan yeşil alana 210 adet ıhlamur ağacı ile yine 210 adet leylandi dikimi ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirdik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.        

BURS DESTEĞİNE DEVAM ETTİK

Belediyemizin bizden önce ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik başlattığı eğitim burslarına Meclisimizin onayıyla biz de devam etme kararı aldık. En son geçtiğimiz eğitim öğretim yılının son ayında (Mayıs) yaklaşık 2 bin 528 öğrenciye Ramazan Bayramı öncesi; ilkokul-ortaokul öğrencilerine 80 TL, lise öğrencilerine ise 100 TL olacak şekilde ödeme yaptık.

ÇÖP SEPETLERİNİ YENİLEDİK

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından, kentin değişik noktalarındaki eskiyen çöp sepetlerini küflenmeyen krom nikel saçlardan yapılmış modern çöp sepetleriyle değiştirdik. Bunların önemli bir kısmı şehir merkezindeydi. İhtiyaca göre çöp sepetlerini yenilemeye devam edeceğiz.

ASFALT-PARKE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ağır kış şartları ve altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda parke ve sıcak asfalt çalışmasına başladık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz belirli bir program dahilinde çalışmasına devam ederken, halkımızdan gelen talepleri de özenle değerlendiriyor. Ekiplerimize teşekkür ediyoruz.

95 BİN 881 KİŞİYE İFTAR VERDİK

Yardımlaşma ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında, iftar çadırları ve dağıtım noktalarıyla vatandaşlarımızın yanında olduk. Belediyemiz Sosyal Tesislerinde, usta aşçılarımız tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli iftar menülerini bir ay boyunca tam 95 bin 881 kişiye ikram ettik. Bu süreçte 20’ye yakın mahallede kurduğumuz bin kişilik, iki bin kişilik ve hatta beş bin kişilik iftar sofralarında vatandaşlarımızla bir araya geldik.

ŞEHRİMİZİ ÇİÇEKLERLE DONATTIK

Yaz ayına girerken, parklarımızı, kavşaklarımızı, altgeçitleri, refüjleri ve şehir giriş çıkışlarını mevsimlik çiçeklerle donattık. Özellikle kavşak ve orta refüjlerde, yeni dekoratif düzenlemeler ve ilimizin sembolü olan haşhaş ve kale figürlü süslemeler kullandık. Altgeçitlerde ise ilk kez modüler saksı düzenlemesi yaptık. Yaz ayının ilk gününden bugüne 390 bin çiçeği toprakla buluşturduk.

ZAFER MEYDANI’NI AÇTIK

Şehrimizin gelişimine ve kalkınmasına büyük değer katacak olan ve yapımına eski Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban zamanında başlanan meydanımızın birinci etabını tamamladık. Meydanın altında şehir trafiğine büyük katkı sağlayacak 313 araçlık otopark açılışından bugüne kadar ücretsiz olarak halkımıza hizmet veriyor. Burayı kalıcı otopark olarak düşünmüyoruz. Günü birlik bir otopark olarak hizmet verecek. Meydanda ayrıca Belediye personelimiz için 550 kişilik yemekhane ile birlikte ATM, Engelli bireylerimiz ve halkımız için umumi tuvaletler bulunuyor. Meydana verilecek isim konusunda yaptığımız ankette halkımızın yüzde 90-95'i  'Zafer Meydanı' olmasını istedi. Bu isim önerisini, bu ay ki Belediye Meclis Salonu'nda gündemimize alacağız.

MOTOKROS, ARTIK CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNDE

6-7-8 Eylül 2019 tarihlerinde düzenleneceğimiz Dünya Motokros Şampiyonası, bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası vardı. Şimdi bir de Cumhurbaşkanlığı Motokros Şampiyonası oldu. Bununla daha önce ilgili bir tanıtım toplantısı da gerçekleştirmiştik. Bir organizasyonun Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması gerçekten çok büyük bir onur. Yaklaşık bir milyon Euro'luk bir ödememiz vardı, bir kısmı ödendi. Mayıs ve Haziran ayında vereceğimiz taksitlerimiz vardı. Belediyemizin gelirleri kısıtlı, tasarruf tedbirlerinden dolayı ciddi sıkıntımız vardı. Bunu sayın vekillerimize arz ettik ve Cumhurbaşkanlığımızdan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 3 milyon Lira tahsis edildi. İnşallah aldığımız bilgilere göre, ya şampiyonanın startında veya finalinde Cumhurbaşkanımızın Afyon'da olması planlanıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

PAŞA CAMİİ’NE HAYIRSEVER DESTEĞİ

Belediyemiz tarafından geçtiğimiz dönem inşaat çalışmalarına başlanan Paşa Camii büyük ölçüde tamamlandı. Özellikle İmaret Camii'nde kılınan cenazelerden sonra trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Paşa Camii bu trafik yoğunluğunu da azaltacak inşallah. Aslının neredeyse iki katı büyüklüğünde bir cami inşa ediliyor. Çatı kaplaması ve bazı müştemilatlarının yapılması için hayırseverlerimizin desteğini talep ettik. Bu konuda Kuveyt Türk Bankası’nda Paşa Camii adına bir hesap oluşturduk. İnşallah halkımızın da desteği ile bu güzel camiyi şehrimize kazandıracağız. Gerçekten Afyon'a ve tarihimize yakışan bir cami olacak.

BAYANLARA EKONOMİK DESTEK

Afyonkarahisar'da yaşayan hanım kardeşlerimizin boş zamanlarını değerlendirip, birçok el sanatını öğrenebildiği ve ekonomik kazanımlar sağladığı mesleki eğitim kurslarına, önem veriyor ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde devam ediyoruz. Bu anlamda da göreve başladıktan sonra açtığımız birçok sergiyi de halkımızın beğenisine sunduk. Bundan sonra yapacağımız etkinliklerde hanım kardeşlerimizin yanında olacağız.

750 KİŞİYİ EV SAHİBİ YAPTIK

Seçimlerden önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum şehrimize geldiğinde, İmaret Camii'nin üst kısmı ile Mısrı Camii'nin etrafından 500'er yüzden bin dairelik birinci etap kentsel dönüşüm projesi başlatalım istedi. O gün TOKİ Başkanı Ömer Bulut da yanımızdaydı ona da talimat verdi. İlk etapta Dörtyol Mahallesi'nde 750 konutluk projesi yapıldı. Yaklaşık 7 bin kişi başvurduğu için kura sonucu hak sahibi olan 750 kişi belirlendi. Halkımızın bu tür konutlara çok ciddi müracaatı oluyor. İnşallah önümüzdeki süreçte TOKİ ile görüşerek yeni konut projeleri hayata geçirerek daha çok vatandaşımızın ev sahibi olmasını sağlayacağız.

MİLLET BAHÇESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Millet Bahçesi Projemizle ilgili seçimden sonra randevu alarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'la görüşmüştük. Sayın Bakanımız Murat Kurum, sağ olsunlar TOKİ kanalıyla bu projeyi yapabileceklerini ifade ettiler. Geçtiğimiz hafta da TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’u ilimizde ağırladık. Kendisi ile seçim vaatlerimiz arasında yer alan Cirit Kayalığı-Millet Bahçesi Projesi ile ilgili görüştük ve yerinde inceleme yaptık. Projemizi beğendiler, kendileri bazı şeyleri revize edip, yetişirse yıl başından önce yetişmezse önümüzdeki yıl Millet Bahçesi projemize başlayacaklarını söylediler. Yine seçimden önce Bakanımız Afyon'a geldiğinde Merkez Endüstri Meslek Lisesi binasını gördü ve çok beğendi. Yıkım kararı olduğunu söyledik. "Bu güzelliği bozmayın ve burayı Millet Bahçesi haline getirin" dedi. İnşallah böyle bir düşüncemiz var. Sarmaşıkların olduğu tarihi binayı yıkmadan, içindeki yükü hafifletip burayı Şehir Müzesi, atölyelerin olduğu taş binaları Millet Kıraathanesi ile sergi galerisi, arka taraftaki sonradan yapılan binaları da yeşilliği dokuyu bozmadan yıkıp Millet Bahçesi haline getirmeyi hedefliyoruz. TOKİ Başkanımıza geçen hafta geldiğinde burayı da gösterdik. Yardımcı olacaklarını söylediler. Müze alanını da inceleyen TOKİ Başkanımız, bana "Başkan burayı yapılaşmaya müsaade etme bu yeşil dokuyu bozma" dedi. Biz de aynı düşüncedeyiz. İnşallah satılan müze arsası takas yoluyla alındıktan sonra orayı da Millet Bahçesi olarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

WHATSAPP İLETİŞİM HATTI KURDUK

Vatandaşlarımızın öneri, şikâyet ve taleplerini bizlere daha hızlı iletebilmeleri için Whatsapp İletişim Hattı kurduk. Bu hat sayesinde vatandaşlarımız, 7 günü 24 saat görsel ve yazılı mesajlarla 0 533 911 52 52 numaralı telefon hattına şikâyet ve taleplerini iletebiliyor. Böylelikle sorunlara anında çözümler üretiyoruz.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

Hain darbe girişiminin 3. yılında, Valiliğimiz ve Belediyemiz tarafından hazırlanan anma töreninde, Afyonkarahisarlılar olarak Zafer Meydanı’nı boş bırakmadık. Halkımızla beraber 15 Temmuz şehitlerimizi andık ve 15 Temmuz’u unutmadığımızı ve unutmayacağımızı tüm dünyaya haykırdık. Anma törenine katılan halkımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.

UYDUKENT’E YAĞMUR SUYU HATTI

İki şiddetli yağış geçirdik. Yağışlardan sonra özellikle Uydukent bölgemizde bodrum katlarda ciddi su baskınları oldu. Sağolsun ekiplerimiz anında müdahale etti. Oradaki su baskınlarının öne geçmek için yağmur suyu hattı projemizi hazırlatıyoruz. Bittikten sonra ihale edip hemen yapımına başlayacağız.

YAZ AKŞAMLARINDA AKÜ İŞBİRLİĞİ

Belediyemizin geleneksel olarak düzenlediği Hıdırlık Yaz Akşamları programını bu yıl ilk kez Kocatepe Üniversitemizi Devlet Konservatuvarı ile işbirliği halinde yapıyoruz. İlk iki haftayı Hıdırlık’ta gerçekleştirmiştik. Bu hafta 26 Temmuz’da düzenleyeceğimiz programı Zafer Meydanı’nda yapacağız. Bu programda halkımıza çeşitli sürprizlerimiz de olacak.

ZAFER MEYDANI’NDA İLK ETKİNLİK

Şehrimizde sosyal, kültür ve sanatsal faaliyetlerin merkezi olacak Zafer Meydanı, bizim de katkı verdiğimiz Yaz Spor Okulları ile ilk etkinliğine ev sahipliği yaptı. Önümüzdeki süreçte daha birçok etkinlik yaparak Zafer Meydanı'nı yaşayan bir meydan haline getireceğiz.

AFBEL'İN MÜLKİYETİNİ BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait Spor Kompleksi alanında yer alan yaklaşık 19 bin 400 metrekarelik AFBEL Termal Otel arsasını, trampa işlemi sonucu Milli Emlak Müdürlüğü ile yaptığımız protokol ile Afyonkarahisar Belediyesi’ne kazandırdık. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur.

MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARE EDİYORUZ

Mahalle muhtarlarımızla, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinlemek için istişare toplantıları başlattık. Bunun ilkini geçen hafta gerçekleştirdik. Verimli sonuçlar doğuracağına inandığımız bu toplantıları her ay düzenli olarak yapacağız.

AFRAY’IN 1. ETAP ÖDENEĞİ TAHSİS EDİLDİ

Yine seçim vaatlerimizden olan şehrimizin trafiğini rahatlatacak AFRAY Projesi’nde TCDD 7. Bölge Müdürlüğümüz ile çalışmalarımız devam ediyor. Seçimlerden sonra, Ulaştırma Bakanımızla randevu alıp görüştük. Projemize anlattık. Kendilerini "Bunu biz yapabiliriz" dediler. İnşallah AFRAY Projemizi hükümetimiz gerçekleştirecek. Bu görüşmemizde ayrıca, Ömer-Gecek havzasından başlayıp, Korel Termal Otel, Özdilek, Ticaret Borası, Ticaret Odası, Mecidiye Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, Konya-Şuhut Yol ayrımına kadar 17 kilometrelik hafif raylı sistem projemiz olduğunu söyledik. Bakanımız bunu da 'biz yaparız' dedi. Zaten bu güzergahta, "sanat yapıları yok hep düz yol" dedik. Merak etmeyin 'biz yaparız' dediler. İnşallah hafif raylı sistemi de hükümetiniz desteğiyle şehrimize kazandıracağız. Bakanımızla yaptığımız görüşmeden bir hafta geçmeden, proje bedeli olarak Etüd Proje'ye 680 bin TL aktarıldığı bilgisi geldi. Son olarak, projemizin 1 Etabı olan Kocatepe Üniversitemiz ile Afyon Gar’ı arası 2. Konvansiyonel hattının yapımı, etüd, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmet işi için gerekli ödeneği tahsis edildi. Üniversite öğrencilerimizi çok cüzi bir fiyatla belki de hiç para almadan Afyon'da taşımayı düşünüyoruz.

MAHALLELERİMİZİ GEZİYORUZ

Seçim öncesinde, gittiğimiz her noktada ve çıktığımız her platformda, "Sorunları yerinde çözeceğiz" demiştik, Allah’ın izniyle bu sözümüzü de yerine getirmeye devam ediyoruz. Haftanın her Cuma günü, birim müdürlerimizle birlikte bir mahallemizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerde, Muhtarımızın ve o mahallenin sakinlerinin sorun ve taleplerini dinleyip, anında çözümler üretiyoruz.

TAKIMLARIMIZA DESTEK VERİYORUZ

Başlangıçta bizi 'spora sahip çıkmıyorsunuz' şeklinde eleştirenler oldu. Malumunuz üç takımın üçü de belediyemize kaldı. Afjet Afyonspor'un 9-10 milyon Lira'ya yakın borcu var. Voleybol'un bir milyon liraya yakın, basketbolun da 4 milyon Lira'ya yakın borcu var. Futbolda, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş'un da arasında olduğu yeni bir yönetim oluşturduk yeni bir teknik kadro oluştu. Her halükarda içinde Afyon milliyetçiliği olmayan insanlarla bu iş yürümüyor. Altyapıdan yetişen en az 2 ya da 3 çocuğumuzun Afyonspor'a adapte olması yönünde görüşümüz oldu. Bu konuda çalışmamız var yeni dönemde en ez iki veya üç gencimizi Afyonspor'la birlikte spor camiasına kazandırmayı hedefliyoruz. Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takımımızın yönetimini ise Başkan Yardımcımız Murat Öner başkanlığında oluşturduk. Voleyboldan iyi anlayan bir kadro ile arkadaşlarımızın götüreceklerine eminim.  Basketbol takımımızla ilgili yatırılması gereken ödemeyi yaptık. Dün akşam da Sayın Valimiz, Ticaret Odası Başkanımız ve İl Genel Meclisi Başkanımız ve basketbol yönetimimizle birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah takımlarımızı yeni sezonda çok iyi yerlerde göreceğiz ve halkımızın da desteğiyle başarıya ulaşacağız.

HİZMETİ VATANDAŞLARIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ

Afyonkarahisar’da ilk olacak iletişim ve vezne mobil aracımızı bu hafta içinde hizmete sunacağız. Mahallerimizde gezecek bu araç sayesinde, vatandaşlarımız istek ve şikayetlerini anında iletebileceği gibi Belediyemize bağlı tüm tahsilat işlemlerini yapabilecek ve ön ödemeli su sayaç kartı yüklemesinin de gerçekleştirilebilecek. Bu uygulamamız ulaşım, zaman, sağlık gibi problemlerden dolayı Belediyemize gelemeyen vatandaşlarımız için büyük kolaylık olacak.

ÜÇ AYDA 24 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK

İnşallah yeni dönemde hiçbir gayrimenkul satmadan, tasarruflu davranarak, Afyonkarahisar'ı hak ettiği yere getirmeyi hedefliyoruz. İlk üç ayımızda, bankalara olan borçlarımızdan 5 milyon Lira, 19 milyon lira da müteahhitlere olan borcumuzu ödedik. Belediyemizin borçlarını eksiltmeye devam ediyoruz” dedi.

“BAŞKANIMIZ GÖNÜLLERE GİRİYOR”

Toplantıda AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen’de bir konuşma yaptı.Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e geride bıraktığı yüz günde yaptığı bu hizmetlerden dolayı Afyonkarahisar halkı adına teşekkür eden İl Başkanı Sezen; “ AK Parti teşkilatları olarak bizler, 31 Mart seçimleri öncesi tüm başkanlarımızın seçim vaatlerini kayıt altına aldık. Hem il olarak hem genel merkezimiz tarafından bu vaatler takip altında. Afyon Belediyesi açısından bakılırsa, hamdolsun Mehmet Zeybek başkanımızın vaat ettiği projelerde ilk yüz gün içerisinde zaman olarak önde gidiyor. Bu işler sadece hizmet noktasında değerlendirilmiyor. Biz son seçimlerimizde, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tevazu, samimiyet ve gayret vurgusuyla yola çıktık. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek de seçildiği gün AK Parti rozetini çıkararak, toplumun tüm kesimleriyle barışık, "Ben tüm Afyonkarahisar halkının belediye başkanı olacağım. Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz" dedi. Gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, gerek basınla, gerekse de halka her daim istişare halinde. Her zaman halkın içinde. Asıl olan bizim için gönül belediyeciliği. Başkanımız kimseyi ötekileştirmeden gönüllere girme derdinde. Tabiki biz de merkezi hükümet ve teşkilat olarak, her türlü hizmetinin arkasındayız, yanındayız ve destekçisiyiz. İnşallah bu gönül seferberliğimiz de devam edecek. Ben kendisine yüz günde yaptığı hizmetlerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.  İnşallah Afyonkarahisar'ı güzel günler bekliyor hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağız. Ege'nin yıldızı olmuştuk inşallah şimdi de Afyonkarahisar'ı ülkemizin yıldız şehri haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.