Zafer Kalkınma Ajansı 2019-11 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı dönem Başkanı Uşak Valisi Funda Kocabıyık başkanlığında Afyonkarahisar ev sahipliğinde yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Zafer Kalkınma Ajansı 2019-11 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı dönem Başkanı Uşak Valisi Funda Kocabıyık başkanlığında Afyonkarahisar ev sahipliğinde yapıldı.





Uşak Valisi ve Zeka Yönetim Kurulu Başkanı Funda Kocabıyık’ın başkanlığında yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Manisa Valisi Ahmet Deniz, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.





Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan ve toplantının içeriği hakkında bilgiler veren Zeka Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Valisi Funda Kocabıyık: “30 Ocak 2019 tarihinde ilan ettiğimiz ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu kısa ve orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı Fizibilite Desteği Programına yapılan proje başvurusunu değerlendireceğiz. İkinci gündemimizde 2020 Yılı Proje Teklif Çağrıları Künyelerini görüşeceğiz. Ajansın merakla beklenen Mali Destek Programını Ocak ayının sonunda ilan etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Bölgenin tanınırlığı ve cazibesini artırmaya yönelik hazırlanan Mali Destek Programları hakkında da bilgiler veren Vali Funda Kocabıyık: “Bölgemizin katma değeri yüksek alternatif turizm türleri yönünden cazibesini ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmaya yönelik 15 milyon TL bütçeli Yerelden Küresele Turizm Mali Destek Programı ile bölgemizdeki imalat sanayisi ve turizm sektörlerine yönelik mesleki eğitimin kalitesini yükseltmeyi ve Mesleki Eğitim Kurumları ile özel sektör arasındaki entegrasyonu kuvvetlendirmeye yönelik 15 milyon TL bütçeli Geleceğim Mesleğim Mali destek Programı kapsamında bölgemize 30 milyon TL aktarılacaktır. Kalkınma Ajansları Sayıştay tarafından denetlenmektedir. Bu kapsamda yapılan denetimler sonucunda hazırlanan 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporlarını görüşeceğiz. Raporda yer alan bulgular ve yapılması gereken işlemler hakkında da bilgiler verilecek” diye konuştu.

Gençlerin iş sahibi olabilmeleri ve mevcut durum tespiti için eylem planı hazırlandığını kaydeden Vali Kocabıyık: “Gençlerin kendi işini kurabilmeleri ve bölgedeki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi için illere özgü destekleyici modellerin oluşturulması, mevcut durum tespiti ve eylem planını içeren TR33 bölgesi illeri Genç Girişimcinin Artırılması Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Bu çalışma sonucunda çıkarılan gençlerin sorunlarına ilişkin olarak bölgenin girişimci ekosistemini destekleyici bir dizi faaliyet belirlenmiş ve kısa, orta uzun vadeli olmak üzere kategorize edilmiştir. Uygulama süreci ise proje hazırlanmasından, mali desteklere koordinasyondan, proje yarışmaları düzenlenmesine kadar pek çok farklı faaliyeti kapsamaktadır. Bizlerde bu kapsamda neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında diğer gündem maddeleri hakkında da bilgi veren Vali Funda Kocabıyık: “Gelişen Kobi Mali Destek Programı, Çevre ve alt yapı Mali destek Programı ile 3 güdümlü projemizin ilerleme raporları hakkında bilgiler alacağız ve yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri görüşeceğiz. Son olarak iki Yönetim Kurulu Toplantısı arasında ajansımız tarafından ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile ekim ayı gelir gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendirmeğiz. Toplantımızın bölgemiz ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Zeka Yönetim Kurulu Toplantısında yaklaşık 10 yıl ajansın faaliyetlerine ve çalışmalarına destek veren Afyonkarahisar eski İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’e plaket takdim edildi. Vali Mustafa Tutulmaz ile Manisa, Uşak ve Kütahya Valileri de katkıları dolayısıyla Salih Sel’e teşekkür etti.