AFYONKARAHİSAR (AA) – Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından Aralık ayında Japonya’ya çalışma ziyareti düzenlendi.
ZEKA’dan yapılan yazılı açıklamada, çalışma ziyaretine 10 yönetim kurulu üyesi, ajans genel sekreteri ve 4 uzman personelin katıldığı, ziyarette üç ana hedef üzerinde durulduğu bildirildi.
5 günlük ziyarette 3 hedefin yerine getirildiğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
”Hedeflerimizden bir tanesi özel bir şehir olan Tsukuba Bilim Şehrini incelemek suretiyle kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğinin alt yapısını ve Ar-Ge süreçlerini anlamak ve bölgemizde kurulacak benzer altyapılar için çıkarımlar sağlamak. İkincisi yoğun volkanik yapılara ve buna bağlı olarak jeo-termal enerji ve turizm kapasitesine sahip Japonya’daki jeotermal turizm sektöründeki hizmet kalitesini inceleyerek bölgemizdeki jeotermal turizm sektörüyle karşılaştırma ve değerlendirmede bulunmak ve son olarak Japonya’nın önde gelen iş kuruluşlarıyla görüşerek karşılıklı iş ve yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik temaslarda bulunmaktı. Bu 3 hedefimizi de gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Görüşmeler, Tokyo, Osaka, her ikisi de Tokyo’ya 80 km uzaklıkta olan Hakone ve Tsukuba kentleri ve Wakayama olmak üzere 5 farklı şehirde gerçekleşmiş olup en az 16 farklı görüşme ve ziyaret icra edilmiştir.”
Açıklamada, ajansın 5 gün süren ve üst düzey temasları kapsayan çalışma programıyla üç hedefinin de verimli bir şekilde yerine getirildi vurgulandı.