ZEKA’NIN KALKINMA KURULU TOPLANTISI Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Kalkınma Kurulu, 2012 yılının ikinci toplantısını, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdi.
Toplantıya ev sahipliği eden Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın ve Kalkınma Kurulu’nun Başkanı Mehmet Mühsürler’in açılış konuşmasını yaptığı toplantı Ajans Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen’in gündeme ilişkin sunumu ile devam etti.
Gündemin ilk maddesi 10. Kalkınma planı hazırlıkları kapsamında ajans tarafından TR33 Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar anlatıldı.
Kurul üyeleri ulusal ve bölgesel düzeyde yapılan çalıştay, anket gibi çalışmalarının neticeleri hakkında bilgilendirildi, üyeler bu kapsamda önceliklendirme formunu doldurdular.
Toplantıda ayrıca, 2010 yılında başvuruya açılan ve geçtiğimiz aylarda proje uygulamaları sona eren “Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında, başarı hikayelerinin ve programın bölgeye katkısının anlatıldığı ‘Zafer adımları’ isimli tanıtım filmi de ilk defa gösterildi.
Toplantının devamında üyeler 2012 yılı sonunda açılması beklenen sosyal kalkınmaya yönelik mali destek programı hakkında da bilgilendirildiler.
Kalkınma Kurulu Toplantısı, ajans faaliyetlerine ilişkin idari konuların görüşülmesiyle sona erdi. HÜSEYİN EFE KÜTAHYA (İHA)