rnrnZEKA AFYONKARAHİSAR’DA TOPLANDIrnrnAfyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bölgesel ajansların etkinliğinin gittikçe arttırıldığını belirterek, devletin de bu ajansların fonksiyonunu arttırdığını bildirdi.rnZafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, Afyonkarahisar, Uşak, ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

ZEKA AFYONKARAHİSAR’DA TOPLANDI Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bölgesel ajansların etkinliğinin gittikçe arttırıldığını belirterek, devletin de bu ajansların fonksiyonunu arttırdığını bildirdi.
Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Manisa valililerinin katılımı ile yılın beşinci toplantısını Afyonkarahisar’da yaptı. Korel Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlık yaptı. Zafer Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu başkanlığına getirilen Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaklaşık 20gün önce Afyonkarahisar Valiliği’nin devraldığını bildirdi.
Afyonkarahisar’da yapılacak olan toplantının önemli olduğunu belirten Balkanlıoğlu, “Bu toplantıda 2012 yılının mali destek programını kapsamını, hedefini, ilkelerini belirleyeceğiz. Belirlenecek hedefler doğrultusunda da desteklenecek programların puanlama sisteminin her şeyi belirleniyor. 10. kalkınma planı ve bölgesel gelişim ulusal stratejisi çalışmalarının görüşülmesi gündemimizde. Artık devlet kalkınma planları yaparken bölgesel kalkınma ajanslarının görüş ve önerilerini almak konusunda karar almış. Eskiden DPT’den izin alırlardı. Onu artık ajansa bıraktılar” dedi.
Kalkınma ajanslarına devlet tarafından fonksiyon kazandırılmak istendiğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Bölgenin sadece ekonomik değil, belki ileride sosyal ve insani kalkınmasını da hedefleyen bir çok stratejinin ajanslar eli ile gewrçekleştirileceği yönünde emareler, işaretler var. Ajansların, bölgelerin artık amiral gemisi olma durumu da var. Kuvvetli yönlerimizi zayıf yönlerimizi çıkarak dışarıdan yatırımcıları teşvik etmek eski yatırımcılarımızın da imkan ve kabiliyetlerini her anlamda geliştirerek hem ulusal hem de uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyeye getirmek zorundayız” diye konuştu.
Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir’e atandığını belirtti ve ajans yönetim kurulu üyeleri ile vedalaştı. Çakacak, yeni kurulan Zafer Kalkınma Ajansı’nı belli bir seviyeye getirdiklerini, bundan sonraki çalışmalarının da umut vereceğine inandığını söyledi. ALİ KEMAL AKAN (İHA)