Zafer Partisi Afyon İl Başkanı E.Kd. Albay Mevlüt TEKDEMİR'den Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e sert tepkiii

 

Tekdemir, açıklamasında "Eski Stadyum alanına 360 adet daireyi birilerine rant olsun diye 2 sene olmadan bitiren Afyonkarahisar belediyesinin BAŞKA YER KALMAMIŞ GİBİ 80 bin metre kare askeri araziye göz dikmesi ve buraya adı millet bahçesi de olsa binalar dikecek olması asla kabul edilemez bir şeydir." dedi.

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

"Bildiğiniz üzere basına da aynen  “Millî Savunma Bakanlığımızın destekleriyle Garnizon Komutanlığımızda demir yolu hattı sınır olmak kaydıyla Adnan Menderes Bulvarı’na bakan kısım, Millet Bahçesi olacak.  80 bin metrekare alanda yapılacak binalar ve sosyal tesislerin protokolü, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp arasında imzalandı.”  Şeklinde yansıyan adı millet bahçesi olan rant projesini derin bir esef ve üzüntüyle karşıladığımızı bildirmek isterim.

20 yıldır hiçbir fabrika açmayıp ülkeyi sadece beton yığınına döndüren AKP Zihniyeti İlimizin gururu Zafer Müzesi’ni 5 yıldır bitirememiş, ama şehrin en değerli ve yeşil alan olması gereken Eski Stadyum alanına 360 adet daireyi birilerine rant olsun diye 2 sene olmadan bitiren Afyonkarahisar belediyesinin BAŞKA YER KALMAMIŞ GİBİ 80 bin metre kare askeri araziye göz dikmesi ve buraya adı millet bahçesi de olsa binalar dikecek olması asla kabul edilemez bir şeydir.

Afyon Konya yolu başlangıcına devlet parkı adı altında yer yapıtınızda; şimdiye kadar kaç kişi gitti gördü orayı. Akşamları mangal yakarak içki alemi yapan birkaç berduştan başkasının işine yaramıyor şimdi. Şehrimizin göbeğimde fuar alanı mesire yeri var. Yazın sadece hafta sonları doluluk oranı yaşanıyor hafta arası ve kışın ise hiç kimse gitmiyor.

Şu anda Kocatepe ile Tınaztepe arasındaki arazide kurtuluş savaşında şehit olan her Türk askeri için bir bayrak diksek ve Uludağ’dan baksak oralar bir gelincik tarlası olarak gözükür.

Kan ile kazandığımız bu topraklara 13 milyon sığınmacıyı sokarken, 20 adamızı işgal etmiş ve 13 üne silah yerleştirmiş Yunanistan’a adaları bırakıp, Yunanistan  içinde 24.000 kişilik hazır Amerikan askerleri Trakya sınırında beklerken Türkiye dahilindeki ve Afyonkarahisar’daki askeri alanları bile isteye yok etmenizi şehit dedelerimize,  ailelerine ve tarihe nasıl anlatacaksınız?

İleride oluşacak olası durumlarda kullanılmak üzere seferberlik alanları için, deprem toplanma alanı için kullanılabilecek, şehrin ekonomisine can verecek bir acemi birliği kurulabilecek bu alandan başka bir alan bulamadınız mı?

30 Ağustosta Atatürk’ün adını anamayıp, “ keşke Yunan kazansaydı “ diyen Fesli Kadir’i anan Belediye Başkanını anlayabiliriz ama bu kışlayı teslim eden MSB lığı ve Osman ALP paşamızı, bütün bunlara sessiz kalan herkesi tarihe not edip halkımızın takdirine bırakıyorum.