Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı E.Alb. Mevlüt TEKDEMİR 27 Ocak 2023 tarihinde Sultandağı’nda çarşı esnafı ve meyve bahçesi sahiplerini gezerek esnafın ve çiftçinin sorunlarını yerinde tespit ederek Sultandağı’ndaki hemşerilerimizle sohbet etti.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı E.Alb. Mevlüt TEKDEMİR 27 Ocak 2023 tarihinde Sultandağı’nda çarşı esnafı ve meyve bahçesi sahiplerini gezerek esnafın ve çiftçinin sorunlarını yerinde tespit ederek Sultandağı’ndaki hemşerilerimizle sohbet etti.

Ziyaret sonrası olağan basın açıklamasını Sultandağı’nda yapan Tekdemir şunları söyledi:

Bugün başta kiraz olmak üzere meyve üretiminin merkezi Sultandağı’nda da vatandaşımızdan maalesef bir dokunup bin ah işittik. Gördük ki; Ak Partinin tarım ve hayvancılıkta bıraktığı enkazı toparlamamız maalesef zaman alacak.

Maalesef ülke çapında küresel ısınmadan kaynaklanan bir kuraklık ve az yağış alma söz konusu. İktidar kullanma suyu ve bahçe alanlarınının sulanması konusunda hiç bir tedbir almaz ve proje üretmezken, hala eski güzelim stat alanına güneş görmeyen bitişik evler yaparken, beton üzerinden halkı kandırmakla meşgulken bugün Sultandağı’nda eski Akşehir gölünün üzerindeki çorak kuraklığı, zamanında milyonlarca TL para yatırılmış kırık sulama kanallarını, kiraz bahçelerindeki susuz su depolarını yerinde görüp dehşete düştük.

Eber gölü ve Akşehir gölleri akarsu ve derelerle beslenmediği için kururken maalesef vatandaşımız meyve bahçelerine her 300 m de bir bilinçsizce 1000 e yakın elektrikli su kuyusu açmış. Bu kadar yoğun su kuyusu açılınca şuan dip suları bitmiş, kuyular çökmüş durumda. Üzerine bir de bu kadar güç harcamak zorunda kalan motorların kullandığı elektriğe fahiş fiyatla zam gelince çiftçi işin işinden çıkmaz duruma gelmiş.

Görünen o ki; maalesef seneye kirazı 40- 50 TL den yiyeceğiz.

Bile isteye hayvancılığı bitiren iktidarın bile isteye tarımı da bitirdiğine şahit oluyoruz.

Devlet her sene sığınmacılara 10 milyar dolar harcarken, kur korumalı mevduatta ki zenginin parasına 95 milyar TL harcarken çiftçinin elektriğini, ilacını gübresini fahiş fiyattan vermeye devam ediyor.

İktidar beton ekonomisiyle halkı uyuturken, maalesef daha aday bile belirleyemeyen millet ittifakı temsilcileri ise halka bir proje sunamaz halleriyle, nasıl olsa bir vekilliğimiz garanti rahatlığı içindeler.

Afyonlu hemşerilerim uyanın artık: Ülke 13 milyon sığınmacı ile işgal edilmişken, üzerine kuraklık, susuzluk gelmekte, ekonomi borç ile yürümekte, doğru teknik kullanılmadığı için gıda krizine gitmekteyiz. 5-6 milyona aldığınız evler size su ve yiyecek vermeyecek. Üretmeyen ekonomiler batmaya mahkûmdur!

Zafer partisi iktidarında her köye bir veteriner, bir ziraat mühendisi tahsis edilerek modern üretim yapılacaktır. Beton ekonomisi sonlanmak, üniversitelerin yarısı kapatılarak acilen gençlerimiz tarım ve hayvancılığa yönlendirilmek zorundadır.

Günümüzde teknoloji ilerlemiştir ve her türlü imkân var. Biz göllerimizi kurtarmak adına Gökpınar’dan ya da Eskişehir'in Çifteler İlçesinden, kış mevsimlerinde regüle etmek suretiyle, Sakarya'yı, Eber Gölü'ne bir miktar akıtacağız. Böylece, hem bu tarım alanlarını kurtaracağız hem de Eber ve Akşehir Göllerini de kurtarmış olacağız. Bahçelerdeki su kuyularını da doğru tekniklerle tekrar gözden geçirerek doğru sulama ile su rezervlerimize sahip çıkacağız.