Uzun süredir kapalı olan tadilat edilmesi beklenen Zafer Müzesinde kapatılmadan önce bulunan 213 eserin nerede tutulduğu merak konusu oldu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

3,5 yıldır tadilat edilmesi nedeniyle kapalı olan Zafer Müzesinde kapatılmadan önce bulunan 213 eserin nerede tutulduğu merak konusu oldu.

Uzun süredir kapalı olan tadilat edilmesi beklenen Zafer Müzesinde çalışmalar yine durdu. 2021 yılında Ekim ayının başında Zafer Müzesi’nin tadilat ihalesinin  1 milyon 413 bin TL bedelle yeniden yapılmış ve tadilat işleri başlatılmıştı.

3.5 yıldır tadilat gerekçesiyle kapalı tutulan Zafer Müzesinde, Kurtuluş Savaşı ile ilgili bilgiler, fotoğraflar, topografik harita, pano, belge ile silahlar, savunma telleri, konserve kutuları gibi savaşta kullanılan malzemeler ile Zafer Anıtı’nın açılışı için özel olarak yaptırılmış gümüş makas olmak üzere 213 adet eser yer alıyordu.

Tadilate girildikten sonra bu eşyaların nereye konulduğu ise belirsizliğini koruyor. Bu konuda yetkililerden net bir açıklama bekleniyor.

AFYONHABER ÖZEL HABER