Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Afyonkarahisar tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen organizasyonda bayram namazı Zafer Meydanında edâ edildi. 

Bayram coşkusunun ilk adımı Zafer Meydanı’nda kılınan namazla manevi bir doruğa ulaştı. Bayram namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  

SOSYAL MESAFEYE RİAYET EDİLDİ

             Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla hijyen, mesafe ve maske kurallarına titizlikle riayet edilen bayram namazını İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından kıldırdı. Bayram namazına Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından çocuklara hediyeler takdim edilirken, vatandaşlara da Belediyemiz tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

         Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, evveli rahmet ortası mafiret sonu da cehennem azabından kurtuluşa vesile olan Ramazan ayını hep birlikte idrak ederek bayrama ulaştığımızı belirtti. Bu bayramın tüm insanlığa, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, "En kısa sürede de bu salgın hastalıktan ülkemizi ve insanlığı bir an önce cenabı haktan kurtarmasını temenni ediyoruz. Yine son günlerde iyice azgınlaşmış olan Allah'ın lanetine uğramış olan Yahudi milletinin İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'ya yapmış oldukları elim saldırılardan da en kısa sürede Müslümanların birliğini, beraberliğini sağlayarak bu zulümden kurtulmalarına vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.