rnrnZAFER HAVAALANI'NI BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇACAKrnrnAK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Altıntaş ilçesinde yapımı tamamlanan Zafer Bölgesel Havaalanı'nın bu ay içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

  ZAFER HAVAALANI’NI BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇACAK AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Altıntaş ilçesinde yapımı tamamlanan Zafer Bölgesel Havaalanı’nın bu ay içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete sunulacağını bildirdi.
Saraçoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Yap-İşlet-Devret modeli ile Türkiye’nin en büyük 4. havaalanı olan Zafer Havaalanı’nı Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ortak olarak kullanacağını kaydetti.
Havaalanının daha önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramın’da hizmete sunulması yönünde bir takım açıklamalar yapıldığını anımsatan Saraçoğlu, “Bölgemize büyük bir hareketlilik kazandıracak olan havaalanının, Başbakanımız tarafından hizmete sunulması istiyoruz. Bu sebeple, açılışa Başbakanımızın da gelmesi için gerekli müracaatları yaptık. Ancak, Başbakanımızın programı yoğun olduğunu için şimdilik net bir tarih yok. Ama muhtemelen Kasım ayı içinde Zafer Havaalanı Başbakanımız tarafından hizmete açılacak. Açılış tarihi her an kesinleşebilir” dedi.
Açılış töreninin 3 ilden yoğun bir katılımla gerçekleşeceğini tahmin ettiğini ifade eden Saraçoğlu, “Açılış tarihinin kesinleşmesini Kütahyalılar, gerek Afyonkarahisarlılar ve gerekse Uşaklılar büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Havaalanı 3 ilimiz içinde büyük önem arz ediyor. Havaalanı ile birlikte bölgede büyük bir ekonomik hareketlilik yaşanacak” diye konuştu.
Saraçoğlu, Türkiye’nin 4. büyük havaalanı unvanına sahip Zafer Havaalanı’nda iç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin geçiş yapmasının planlandığını sözlerine ekledi. HÜSEYİN EFE (İHA)