Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar’ın bölgesel potansiyellerini dört ülkenin büyükelçisi ve 18 ülkenin diplomatlarının da katıldığı toplantıda iş adamlarına tanıttı. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Afyonkarahisar’daki Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen ‘TR33 Bölgesi’ni Keşfet’ etkinliğine Ürdün, Hindistan, Hırvatistan ve Endonezya’nın Ankara büyükelçilerinin yanı sıra 18 ülkenin diplomatları katıldı. Toplantıda iller tek tek tanıtılarak, bu kentlerin yerel yatırım potansiyelleri anlatıldı. TR33 Bölgesi’nin yatırım olanaklarının ve yeni teşvik sisteminin bölgeye etkilerinin aktarıldığı toplantıya çeşitli firma ve kuruluşlardan da iş temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu üyesi İrfan Balkanlıoğlu, kentin gıda, maden ve jeotermal kaynaklar konusundan ön plana çıktığını söyledi. Türkiye’nin yumurta piyasasını Afyonkarahisar’ın belirlendiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da en kaliteli patatesin yetiştirildiğini ve dünyanın dört bir yanına mermer ihraç edildiğini anlattı. Balkanlıoğlu, yabancı yatırımcıları kente beklediklerini belirtti. Balkanlıoğlu, Uluslararası Zafer Havalimanı’nın bu sene hizmete açılmasını beklediklerini belirterek, özellikle yabancı iş adamlarıyla otel ve kaplıca turizmi alanında iş birliği yapmak istediklerini ifade etti.
Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise, böyle bir toplantıyla yeni yatırım fırsatlarının ortaya çıkmasını temenni ederek, yabancı misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Bölgede birbirinden önemli özellikler ve zenginliklere sahip 4 ilin bulunduğunu aktaran Çakacak, “Bu dört ilimizin yatırım olanakları da oldukça geniştir. Ajansın yönetim kurulunu oluşturan yereldeki idareciler olarak yatırımların kolaylaştırılması için Zafer Kalkınma Ajansı çatısı altında her türlü desteğe bizlerin hazır olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi. Çakacak, Zafer Kalkınma Ajansı hakkında da bilgiler vererek, katılımcılara teşekkür etti.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen de Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerine hizmet veren ajansın en temel görevlerinden birinsin bölgenin tanıtımını yapmak, bölgesel potansiyellerin gerçekleşmesi için uluslararası çapta yatırım tanıtımı gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bu çerçevede Türkiye’de bulunan yabancı ülke temsilciliklerinden büyükelçiler, ekonomik diplomatlarına dört ilimizdeki yatırım olanaklarını anlatmak amacıyla ‘TR33 Bölgesini Keşfet’ adıyla bir etkinlik düzenlenmiştir. Toplantıya Bahreyn, Hırvatistan, Hindistan, Endonezya ve Ürdün gibi ülkelerin büyükelçileriyle birlikte 4 ilimizden 50’nin üzerinde iş temsilcisi katıldı” diye konuştu.
Yılmaz, toplantının ardından iş temsilcileriyle yabancı misafirler arasında ikili görüşmeler yapılacağını aktardı.