Belediye Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde yerel ve zincir marketlere yönelik sürdürdüğü denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Belediye Zabıta Müdürlüğü, kent genelinde yerel ve zincir marketlere yönelik sürdürdüğü denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Halkımızın kaliteli hizmet alması noktasında Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yetki ve sorumluk alanları içerisinde marketlere denetim yaptı. Marketler içerisinde raflardan sepetlerine doldurduğu ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında karşılaştırma yaptı.

Ürünlerin son kullanma tarihi, etiket, gramaj kontrolü, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olup olmadığını denetleyen ekiplerimiz depolarda da stoklanmış ürün bulunup bulunmadığı yönünde de kontroller gerçekleştirdi. Marketlerdeki reyonları tek tek gezen ekipler, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlıktan hijyene kadar birçok konuda detaylı denetimde bulundu. Yapılan denetimler ardından ekiplerimiz tuttukları raporları Ticaret Bakanlığının ilgili birimlerine gönderdi.

 

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Zabıta Müdürü Taner Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Zabıta Teşkilatı olarak bize verilen kanun yetki ve sorumluluk çerçevesinde her hafta yerel ve zincir marketleri denetliyoruz. Yetkilendirmesi daha ön planda olan Ticaret İl Müdürlüğündeki arkadaşlarımızla beraber pek çok operasyona imza atmaktayız. Pek çok kez denetimde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Kanunların bize vermiş olduğu yetki ile beraber; işyeri açma ve çalışma ruhsatı, gramaj, raf-kasa fiyatları uygunluk, hijyen ve son kullanma tarihi kontrolü yapılıyor. Deneyimli ekibimiz her zaman sahada. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu dün olduğu gibi bugün de yarın da yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir ruhsatsız iş yerinin açılışına izin vermiyoruz. Kesin ve kararlı şekilde şehrimize hizmet vermeye devam edeceğiz.  Vatandaşlarımız gördükleri usulsüzlükleri Belediyemiz çözüm merkezine ya da ALO 175’e iletebilir. 7/24 ekiplerimiz denetimlerine devam edecek” dedi.