Kurban Bayramı nedeni ile bayram öncesi ve bayram süresince Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerekli tüm önlemleri aldığı bildirilirken, olası su, yol ve kanalizasyon arızalarının giderilmesi için ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Kurban Bayramı nedeni ile bayram öncesi ve bayram süresince Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerekli tüm önlemleri aldığı bildirilirken, olası su, yol ve kanalizasyon arızalarının giderilmesi için bayram süresince uzman ekibin görev yapacağı belirtildi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, itfaiye ekiplerinin karşı görevi başında olacağı belirtilirken, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de 24 saat çalışacakları bildirildi. Açıklamada, “Temizliğin aksamaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce tedbirler alındı. Bayram öncesinde özellikle yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırıldı. Vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için sıhhi işyerlerine gerekli kontroller yapılıyor. Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişin sağlanması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanmakta.Alışverişlerinin yoğunlukla semt pazarlarında olması bakımından semt pazarında tedbirler alındı. Ayrıca şehirlerarası otogarda ulaşımın düzenli ve tertipli olması için gerekli tüm tedbirler alındı. Yine şehir içi ulaşımın düzenli yapılabilmesi için halk otobüsleri ve şehir içi dolmuşlar bilgilendirildi. Kurbanlık hayvanların alım ve satımı, hayvan pazarları ve kurban hizmetleri komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda satış yerlerinde yapılacak.
Kurbanlıkların belediye veteriner hekimi ve zabıta ekiplerince işbirliği ile denetleme ve kontrolü yapılacak” denildi. GÖKTEN CEYLAN (İHA)