AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 81'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

27 Aralık 1936'da hayatını kaybeden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 81. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletinin ruhunu yansıtan dizelerle tarihe adını yazdırdığını söyledi.

 

“Örnek alınacak bir dava adamı”

 

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 81. Yılında dualarla andıklarını kaydeden Yurdunuseven şöyle dedi: “Halkın var olma mücadelesinde müstakil bir yaşam tercihinde toplumsal bir mutabakat niteliği taşıyan ve büyük ölçüde etkisi olan İstiklal marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek, istiklal mücadelesinin önemini ve ne derece büyük olduğunu ifade eden Mehmet Akif Ersoy, bizlere emanet ettiği, ülkemizde en çok okunan kitaplardan Safahat’ıyla ve makaleleriyle nesilleri aydınlatmış ve örnek alınacak bir mücadele ve dava insanı olmuştur.”

 

“Rahmet ve minnetle anıyoruz”

 

Yurdunuseven mesajını, “Büyük şair ve mütefekkir bir insan olan Mehmet Akif Ersoy’u yeni neslin tanımasını, bilmesini ve gelecek nesillerine de aktarmasını arzu ediyorum. Onu anmak ve layık olmak için onu tanımak gerekiyor. Yıllar öncesinde bugünleri ve yarınları görerek yazdığı sözleri, İstiklal marşında vatanın nasıl kazanıldığını anlatan ifadeleri ile akıllara kazınan mesajları, yarın da gelecek nesillere aktarılarak ülkemizin nasıl kazanıldığını göstermeye yetecek niteliktedir. Vatan sevgisi ile kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızı bizlere kazandıran Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadeleri ile noktaladı.