AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven “Onlar sadece dinleyip gidiyorlar, biz dinleyip rapor hazırlayıp bakanlara aktarıyoruz” dedi.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven “Onlar sadece dinleyip gidiyorlar, biz dinleyip rapor hazırlayıp bakanlara aktarıyoruz” dedi.

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven  “AK Parti olarak bir prensibimiz var; Seçim bittiğinin ertesi günü sanki seçim olacakmış gibi çalışmak. Birileri sürekli olarak halkın içinde olduğunu, her gün halkın sorunları ile ilgilendiğini iddia ederek propaganda yapıyorlar. Ancak biz seçimden ertesi gün zaten halkın içinde olmayan devam ediyoruz. Şu anda milletvekillerimiz, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, İl Genel Meclisi başkanımız, üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz şu anda halkın içinde. Biz halkın içinde olduğumuz için problemleri sorunları görüyoruz ve rapor ediyoruz Genel Merkezimize gönderiyoruz. Bunu belirtmek istiyorum. Onlar ne yapıyorlar? Sadece dinleyip gidiyorlar” dedi.

“Boş muhalefet yapıyor”

“Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın Ahilik haftasını kutluyorum” diyen Yurdunuseven, “Dün basın mensupları da oradaydı. Ahilik haftası kutlama programında muhalefet sırf laf olsun diye soyut kelimelerle esnafın battığını bittiğini iddia ederek boş muhalefet yapıyor. Yapıcı bir muhalefet kısmında değiller. Özellikle dün onu da gördük. Devletimiz esnafımıza elinden geldiğince imkanlar ölçüsünde destek olmakta ve olmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“Yerel esnaftan alışveriş yapalım”

Bir çağrısı olduğunu aktaran Yurdunuseven şöyle dedi; Küçük esnaftan alışveriş yapalım. Yerel esnaftan alışveriş yapalım, bakkalımızı marketimiz manavımızı destekleyelim. Ben dün de belirttim, bugün de özellikle üstüne basa basa belirtmek istiyorum; Büyük marketlerin her türlü malı, beyaz eşyasından konfeksiyona kadar kırtasiyesinden diğer ürünlerin satışına kadar satış yapması taraftarı değilim. Çünkü her sektörün kendine göre bir esnaf kitlesi var ve bu esnaf kitlesi maalesef bu marketler tarafından boğulmaktadır. Büyük marketlerin ucuz sattığına dair bir algı var ancak bu algının tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum. Marketlerimiz bunlardan daha uyguna ürün veriyor.

“2022’de OEDAŞ ilimizde 400 milyon liralık yatırım yapacak”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir görüme yaptıklarını hatırlatan Yurdunuseven, “2,5 saat boyunca Afyonkarahisar’ı konuştuk. İlimizin sorunlarını aktardık. Sayın bakanımızın söylediği bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum; Temmuz ve Ağustos ayında pik seviyede elektrik tüketimi gerçekleşti. İlimizin tüm sorunlarını kendilerine ilettik. Sayın bakanımızın kendisinin teknik eleman olması sebebiyle bazı problemleri anlatırken birkaç proje ortaya çıktı. Bunu şimdi burada dile getirmeyeceğim ancak Sayın Bakanımız notlarını aldı. İlgili kurumlarla, ilgili kuruluşlarla ve üreticilerle Sayın Bakanımızı konuşturduk. Kendisi bire bir olaylara hakim oldu. Gerçekten güzel projeler çıktı. Hem güneş enerji santralleri hem de Tarım ile ilgili birkaç noktada proje ürettik. Onları inşallah sayın bakanımız çalışacak ve sizlerle paylaşacak. Buradan bunu ön bilgi olarak vermek istiyorum. Dün de İl Başkanımız ve Milletvekilimiz Ali Bey OEDAŞ’ın CEO’su ile görüşme yaptılar. Zira bu görüşme öncesinde bakanla yapılan görüşmede Sayın bakanımız Afyonkarahisar’a olan yatırımları artırın talimatı vermiş. Bu görüşmede çok verimli geçti. İnşallah Emirdağ, Dazkırı, İhsaniye, Bolvadin ve Karaaslan’daki trafo aktarma merkezleri önümüzdeki yıl içerisinde yapılacaktır. Bize verilen bilgiye göre 2022 yılı içerisinde OEDAŞ’ın Afyonkarahisar için yaptığı yatırım planlaması 230 milyon TL'dir 2022 yılı içerisinde Toplam 400 milyon liralık bir yatırım yapılacak ve gerçekten Afyonkarahisar için büyük bir rakam. Yine elektrik sıkıntısı yaşarsak şehrimiz için bir ilk olacak olan mobil trafolar kullanılmaya başlanacak” ifadelerine yer verdi.