rnİl Başkanı Yurdunuseven, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Dünya engelliler gününde tüm engelli kardeşlerimizin gününü canı gönülden kutluyorum. Asıl engelli olanlar engelli kardeşlerimizi engel olarak görenlerdir. 2002 yılından bu yana gerek sosyal ve sportif projelerle gerek istihdam olanaklarıyla adete pozitif ayrımcılık uygulanarak çeşitli imkanlar sunulmaktadır.

 

AK Parti iktidarları ile engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam olarak katılmaları, ayrımcılığa maruz kalmamaları, fırsat eşitliğinden yararlanarak eşit bireyler olarak haklarını tam olarak kullanabilmeleri amacıyla önemli düzenlemeler ve çalışmalar hayata geçirilmiştir.

 

2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atılmıştır. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin gününü kutluyor, aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum