Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının uyarısıyla ve MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın soru önergesiyle gündeme gelen Ukranya menşeli yumurtalar konusunda Afyonkarahisar esnafı büyük bir ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının uyarısıyla ve MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın soru önergesiyle gündeme gelen Ukranya menşeli yumurtalar konusunda Afyonkarahisar esnafı büyük bir başarıya imza attı. İlimiz Ekonomisinin Lokomotiflerinden yumurta ihracatında Ukranya’nın oynadığı oyunu Afyonkarahisar’lı iş adamları bozdu. Ukranya’dan Irak’a ihraç edilen Yumurtaların gümrükten hemen çıkışında Yumurta kolilerinin isimleri değiştirilerek Türkiye’den ihraç edilmiş gibi gösteriliyor olması Afyonkarahisar esnafı büyük zarar veriyordu.
Yumurtalar Hastalıklı
Ukranya’dan Irak’a ihraç edilmek üzere Tırlarla ülkemize gelen ve gümrükten geçtikten hemen sonra kolilere Türkiye damgasını basarak Irak’a satışı yapılan yumurtalarda Kuş gribi tespit edildi. Afyon yumurta Yönetim kurulu Başkanı Said Evrenkaya Kuş Gribi virüsü taşıyan Tırların Zonguldak Gümrüğünden çıkışını engellemek için Yumurta İhracatcılar birliği ve Zonguldak Gümrük Müdürlüğü ekipler ile yaptığı yoğun görüşmeler sonrası Tırların Zonguldak Gümrüğünden çıkışı engellendi.