Yumurta Donasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Yumurta donasyonu günümüzde oldukça sık bir şekilde takip edilen ve pek çok kadının istediği bir konu olmaktadır. Yumurta donasyonu yani bir diğer adıyla yumurta nakli olarak bilinen işlem sayesinde farklı nedenlerden dolayı yumurta üretimi durmuş kadınlarda başka bir doğurgan, sağlıklı kadından alınan yumurta hücrelerinin kadının eşinin sperm hücreleri ile birleştirilerek çocuk sahibi olması sağlanmaktadır. Yumurtayı bağışlayacak kişiye donör denilmektedir ve bu işlemler yapılırken donörün sağlığı oldukça önemli olan konular arasında yer almaktadır. Eğer ki donörün sağlık durumu yeteri kadar incelenmez ise belli başlı sorunlar işlemleri zora sokabilmektedir.

Yumurta donasyonu yapacak kadınların öncelikli olarak iyi bir tüp bebek merkezi ile iletişim halinde olması gerekmektedir. Aksi taktirde bazı sorunlar yaşayan çiftler çocuk sahibi olmak isterken farklı hastalıklar ile uğraşabilmektedirler. Kıbrıs, yumurta donasyonu konusunda kendine güvenen ve tecrübeli bir ekibe sahip tüp bebek merkezleri de bünyesinde barındırmaktadır. İnsanlar da yumurta donasyonu işlemi için tüp bebek merkezi araştırması yaparken sıklıkla Kıbrıs bölgesinde bulunan tüp bebek merkezlerini de incelemeye almaktadırlar.

 

Sperm Donasyonu Hakkında Merak Edilen Konular

Sperm donasyonu erkekte hiç canlı sperm hücresi kalmadığı zamanlarda sıkça kullanılan bir yöntem olarak bilinmektedir. Sperm donasyonu yönteminde oldukça dikkat edilen konuların başında hiç şüphesiz ki sperm seçimi gelmektedir. Baba adayının dış özelliklerine uygun bir sperm örneği bulmak adına oldukça ciddi araştırmalar yapılmaktadır aynı zamanda seçilen sperm hücresinin baba adayının kan grubuna da uyması gerekmektedir. Sağlık taramalarından geçirilen spermler ise Kıbrıs gibi bölgelerde bulunan tüp bebek merkezlerine Avrupa’da bulunan sperm bankaları tarafından özel olarak getirilmektedir.

Sperm donasyonu hakkında insanların da bilgili olması hem sürecin sağlıklı ilerlemesi hem de iyi bir tüp bebek merkezi seçimi yapmak için oldukça önemli olan bir konudur. Özellikle Cyprus IVF gibi sperm donasyonu konusunda tecrübeli bir tüp bebek merkezi ile sürece başlanılıyorsa insanların içinin daha çok rahat ettiğini söylemek de mümkündür.

Cinsiyet Seçimi Yaparken Hangi Yöntemler Kullanılmakta?

Cinsiyet seçimi yöntemi özellikle tüp bebek tedavisi görmekte olan çiftlerin en çok ilgilendikleri yöntem halini almaktadır. Cinsiyet seçimi esnasında yapılmakta olan PGT yöntemi sayesinde doğacak bebeğin kız mı erkek mi olduğunu anlamakta önemli fayda sağlamaktadır. Ayrıca PGT yönteminin bir diğer önemli noktası ise embriyonun genetik sağlığı ile ilgili testlerin yapılmasına olanak sağlamasıdır. Cinsiyet seçimi çiftlerin çocuk doğmadan önce aile planlaması yapmasına fayda sağladığından dolayı pek çok çift olarak kullanılmaktadır. Tüp bebek tedavisi de gelişen teknoloji sayesinde eski yıllara nazaran oldukça kolay bir tedavi yöntemi olduğundan dolayı insanlar bu konuda içleri daha rahat olmaktadırlar. Cinsiyet seçimi yönteminin nasıl yapılığına dair bilgi sahibi olmak isteyen insanlar https://www.cyprusivf.net/cinsiyet_secimi/ internet sitesini ziyaret etmektedirler.