YÖNETMELİKTEN AFYON’UN HABERİ YOK
Afyonkarahisar’daki et ve süt ürünleri üretim, imalat, kesim ve parçalama tesisleri, ‘Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri’ yönetmeliği konusunda uyarıldı. Yönetmeliğe göre hareket eden firmalar Avrupa Birliği’ne doğrudan ihracat yapabilecek, uymayanların işyerleri ise mühürlenecek.
17 Aralık 2011 tarihinde yürürlüğe giren ‘Et ve Süt Ürünleri Üretim, İmalat, Kesim ve Parçalama Tesisleri’ ile ‘Yumurta Paketleme Tesisleri’nin işletme onay belgesi almalarını gerektiren ‘Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemleri’ yönetmeliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. “AFYONKARAHİSAR’DA ÇOĞU İŞLETME BUNDAN HABERSİZ”
Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, yaklaşık 8 ay önce hayvansal ürünlerle ilgili işletmelere onay belgesi almak zorunluluğu getiren bir yönetmelik yayınlandığını hatırlatarak, Afyonkarahisar’ın da bu konudan habersiz olduğunu bir çok işletmede henüz hiçbir gelişmenin sağlanmadığını belirtti. Yapacak çok fazla iş olduğunu ve sürenin kısıtlı olduğunu bildiren Arap, “Diğer illerde çalışmalar çoktan başladı. Ülke genelinde il bazında inceleme başlatıldı. İncelemelerin öncesinde de birtakım öngörüler sunuldu. Bu öngörüye göre birçok işletmenin şu anki haliyle onay belgesi alamaması söz konusu, bu ciddi bir durum. Ama bu sizi korkutmasın bu durumu iyi değerlendirdiğiniz takdirde bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. İlimizdeki hiçbir işletmenin zarar görmesini istemiyorum. Bu sebeple ben ve arkadaşlarım her noktada teknik destek gerekirse 24 saat sizlere yardımcı olmak ve sizlere destek vermeye hazırız” dedi.