Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kişisel twitter hesabı üzerinden MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun Yönetici Seçme Sınavı’nda başarılı olan adayların sendikalara göre dağımı konusunda yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Geylan, yaptığı açıklamada MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’dan sınava başvuranların sayısı ve sendikal dağılımının da açıklanmasını istedi.

Yıllardır yazılılarda başarılı olup, mülakatlarda alaşağı edilen binlerce eğitim çalışanının 21 Nisan’da yapılan sınava itibar etmeyerek katılmadığını söyleyen Geylan, Türk Eğitim-Sen olarak geçen hafta Türkiye genelinde proje okullarının yöneticilerinin sayısı ve sendikal dağılımını resmi yazıyla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep ettiklerini ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun bu konuda da kamuoyunu aydınlatmasını beklediklerinin altını çizdi.

2019 yılında yapılan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Sonucu başarılı olan adayların eğitim sendikalarına göre dağılımını açıklayan MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, en son yapılan yöneticilik sınavında 60 puan ve üzeri alan öğretmen sayısının 36.756 olduğunu ifade etti.

MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu,

20.286 Eğitim-Bir-Sen üyesinin,

507 Eğitim-İş üyesinin,

1367 Eğitim-Sen üyesinin,

5.189 Türk Eğitim-Sen üyesinin sınavı kazandığını,

9.282 kişinin ise diğer sendikaların ve sendikasızların toplamı olduğunu açıkladı.