YOLLARI YAPBOZ TAHTASI YAPMAYIN   Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) işbirliğinde ‘Afyonkarahisar İl, İlçe ve Belde Belediyeleri Eğitim Semineri’ toplantısında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, belediye başkanlarına yaptığı konuşmada, “Önce alt yapı yapın, alt yapı yapmadan üst yapı yapmayın ancak alt yapı yaparkende yolları yapboz tahtasına çevirmeyin” dedi.   ALT YAPILARI BİR AN ÖNCE BİTİRİN
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın katılmadığı toplantıda Bakan Veysel Eroğlu belediye başkanlarına yönelik konuşmasında Afyonkarahisar’ın yaşadığı yol sorununa atıfta bulundu. Alt yapı çalışmalarında sürekli olarak bir yerlerin kazılmasını da dile getiren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Vatandaşların en büyük sıkıntısı yaz kış yolların kazılmasıdır. Bunları planlayıp, tek elden alt yapıyı bitirip üst yapıya geçmenizde fayda var. Vatandaş da bundan rahatsız oluyor. Su için ayrı, doğalgaz için ayrı, tedaş için ayrı kazı yapılmasın. Koordineli ve birlikte yapılsın. Vatandaşımızın en büyük şikayeti böyle gelişi güzel kazılardan duyduğu sıkıntıdan kaynaklanıyor. Pek çok belediyenin içme suyu problemi vardı, biz Türkiye’de içme suyu problemini büyük oranda çözdük. İlçenizde, beldenizde ne varsa bize bildirin. Biz de elimizden geldiği kadar oraları çiçek gibi yapacağız. Çok daha güzel mekanlar gelecek nesillere bırakmak bizim boynumuzun borcu.” Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından toplantıya ara verildi. Seminerin 13 Mart’a kadar süreceği belirtildi.