rn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrnAfyonkarahisar'da Cumhuriyet Meydanı yapılabilmesi için Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün karargah olarak kullandığı Zafer Müzesi'nin taşınacağı bildirildi. Her bir taşına numara verilerek taşınması planlanan müzenin ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR


                Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Meydanı yapılabilmesi için Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün karargah olarak kullandığı Zafer Müzesi’nin taşınacağı bildirildi. Her bir taşına numara verilerek taşınması planlanan müzenin nereye yerleştirileceği hakkında ise kesin bilgi verilmedi. Afyonkarahisar’ın yeni ve geniş kent meydanına kavuşması için çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kent meydanı projesinin sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, Türkiye’de ve dünyada önemli projelere imza atmış mimarlarla, kent tasarımcıları ve üniversite hocaları ile bu konuda görüşmelerin devam ettiğini aktardı.
Cumhuriyet Meydanı içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda kullandığı bir Milli Parklar Müzesi’nin bulunduğunu dile getiren Başkan Çoban, “Bu müze Cumhuriyet Meydanı projesinin tam ortasında kalıyor. Bugünkü teknoloji böyle binaları raylı sistem kurarak aynen taşımaya ya da binadaki tüm noktalara, taşlara numara vererek binayı bozup aynısını başka bir yere kurmaya olanak sağlıyor. Bu konuda arkadaşlarımız şu anda projelendirme aşamasında” diye konuştu.
Zafer Müzesi’nin taşınması ile ilgili talebin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından kendilerine geldiğini anlatan Başkan Çoban, Vali Balkanlıoğlu’nun Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile bu konuyu görüştüğünü söyledi. Başkan Çoban, Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onay vermesi halinde binayı numaralı sistem kullanılarak taşımayı hedeflediklerini söyledi.