ING Basketbol Süper Ligde temsilcimiz Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, ligde önemli rakiplerinden OGM Ormanspor maçını, yine son topu kullanamayarak kaybetti ve büyük bir avantajdan oldu.



Maçta 21 sayı geri düşen temsilcimiz, son iki çeyrekte toparlandı maçı başa baş konuma getirdi. Ancak, son topu Crawford kullanamadı ve maçı OGM Ormanspor 77-76 kazandı.



OGM Ormanspor'un 21'e kadar çıkardığı farkı temsilcimiz Meksa Ytırım Afyon Belediye 01:26 dakika kala eriterek skoru dengelemişti. Son bölümde heyecanın daha da yükseldiği karşılaşmadan galip ayrılan Ormanspor toplamda 4.galibiyetini aldı, Afyon ise 3 galibiyette kaldı.



Ormanspor'un ilk beşi Charlon Kloof, Elmedin Kikanovic, Luka Babic, Cevher Özer ve Chris Warren iken Afyon Belediye'nin ilk beşi ise Jordon Crawford, Corey Davis, Gregor Hrovat, Peyton Aldridge ve Talib Zanna idi.



Karşılaşmaya hücumda daha düzenli başlayan Ormanspor, Chris Warren'ın bire-birleriyle farkı açmaya başladı. Afyon ise arka arkaya denediği şut denemelerinden sonuç alamadı ve farkın açılmasını önleyemedi. Kalan dakikalarda farkı çift hanelere kadar çıkaran Ormanspor çeyreği 29-11 önde tamamladı.



İkinci çeyreğe Gregor Hrovat ve Mehmet Fırat Alemdaroğlu ikilisiyle hücumda iyi başlayan Afyon Belediye rakibine erken bir mola aldırdı. Moladan Dorukhan Engindeniz'in basketiyle dönen Ormanspor rakibinin yaklaşmasına izin vermedi. Akabinde Chris Warren'la yayın gerisinden yakaladığı ritmle farkı açtı ve ikinci çeyreği 47-29 farklı üstünlükle tamamladı.



Üçüncü çeyrekte savunmayı yukarı çeken Afyon Belediye, ikili sıkıştırmayla rakibine sayı arttırmadı. Aynı zamanda Aldridge ile koridoru bularak sayıya giderek fark çok olsa da rakibine yaklaşmaya başladı. Ormanspor ise pota altındaki iyi savunmaya rağmen içeride Kikanovic'le sayıyı bulmasını bildİ. Üçüncü çeyrek 60-50 Ormanspor üstünlüğüyle tamamlandı.



Son çeyrekte Corey Davis'in bulduğu koridorla sayıyı kaydeden Afyon farkı tek hanelere çekmeyi başardı (54-62). Bu dakikalarda hücumda biraz düşen Ormanspor, rakibine reaksiyon göstermekte zorlandı. Corey Davis 05:11 dakika kala farkı 3'e çekerek rakibine molayı aldırdı (64-67). Moladan Kikanovic ve Chris Warren ikilsiyle dönen Ormanspor üstünüğü elinde tutmaya devam etti. Ancak son bölümde yayın gerisinden arka arkaya isabet bulan Afyon, skora eşitlik getirdi (76-76). Karşılıklı hücumlardan boş dönmelerinin ardından çizgiye giden Ormanspor 1/2 isabetle dönerek öne geçti. Afyon Belediye son hücumdan sayıyı bulamadı ve karşılaşmayı Ormanspor 77-76 kazandı.



Öne çıkanlar...

OGM Ormanspor: Chris Warren 26 sayı, Elmedin Kikanovic 24 sayı, Charlon Kloof 14 sayı



Meksa Yatırım Afyon Bld: Peyton Aldridge 19 sayı, Jordon Crawford 18 sayı, Talib Zanna 17 sayı-15 ribaund



Periyotlar:

OGM Ormanspor-Meksa Yatırım Afyon Belediyesor

29 - 11

47 - 29 (18-18)

60  -50 (13-21)

77 - 76 (17-26)