Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği tarafından Yılın Ahisi seçilen Basri Gökmen’i iş yerinde ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği tarafından Yılın Ahisi seçilen Basri Gökmen’i iş yerinde ziyaret etti.

Esnaf Gökmen’i tebrik eden Milletvekili Taytak, “Ahinin kelime anlamı ‘kardeşim’ demek olup ‘eli açık, yardımsever’ anlamına gelmektedir” dedi.


Ahilik Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği tarafından Yılın Ahisi seçilen Basri Gökmen’i iş yerinde ziyaret eden MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanı Cengiz Üstün ve MHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Taytak, “Afyonkarahisar esnafımız ‘Biz olmadan, ben olamam’ düşüncesindedir”
Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği tarafından Yılın Ahisi seçilen Basri Gökmen’i tebrik eden Milletvekili Taytak ahiliğin önemine değindi. Taytak, “Ahilik Selçuklular zamanında kurulan ve ciddi prensipleri olan esnaf örgütüdür. Bir nevi zamanının ticaret ve sanat odası sayılmaktadır. Ahilik, zamanın gözde düşünce adamı ve kanaat önderi durumunda olan Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinin tavsiyeleri doğrultusunda kurulmuş, felsefi yapısı ahlaki ve insani prensiplerle oluşturulmuş, 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Ahilik halka dönük bir kurumdur. Ahilik; ticaretin, sanatın ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekiştirildiği bir kültürümüzdür. Böylece hem ticarette dürüstlük hem de dayanışma sağlanabilmiştir. Çünkü alışverişte dürüstlük ve adalet için “ahlak” kaçınılmaz bir değerdir. Esnaf ve Sanatkarlar milli birliğimizin, kardeşliğimizin, toplumsal ahlak ve adalet ölçülerinin manevi kalkanı, emniyet duvarlarıdır. Esnaf olmadan büyüme olmaz. Esnaf olmadan zenginleşme, refah, bolluk olmaz. Esnaflık ahi geleneğinin, ahi kültürünün, ahi felsefesinin yaşayan ve yaşatılması gereken yüksek bir değerdir. Çok şükür ki Afyonkarahisar esnafımız ‘Biz olmadan, ben olamam’ düşüncesindedir”

Üstün, “Basri Gökmen abimizi yılın ahisi olarak seçtik”
Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanı Cengiz Üstün ise yılın ahisine yapılan ziyaretten dolayı Milletvekili Taytak’a teşekkür etti. Başkan Üstün, “Ahilik 800 yıldır Türk töresi ile islamiyeti kaynaştıran bizim töremizdir. İl genelinde bulunan 37 odamız ile ahi adaylarımızı belirledik.42 yıldır bu mesleği ahi kültürünü göre yaşayan ve yaşatan Basri Gökmen abimizi yılın ahisi olarak seçtik. İnşallah nice yıllar bu mesleği devam ettirir” dedi. Yılın Ahisi seçilen Basri Gökmen’de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Ziyaret sonunda Milletvekili Mehmet Taytak, Yılın Ahisi seçilen Basri Gökmen’e Kuranı Kerim hediye etti.