Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 'ı ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'i makamında ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 'ı ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez'i makamında ziyaret etti. Ziyarette mermer fabrikalarının atıklarının (çamurunun) geri dönüşümünü sağlayacak olan AFKİM projesi ile ilgili istişarelerde bulundular.

 TBMM çalışmaları, il ve ilçe ziyaretleri yanı sıra bakanlık ve bakan yardımcılığı ziyaretlerine hız kesmeden devam eden MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, girişimci ve mermer sanayisinin önde gelen isimlerinden MHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı İş adamı Doğan Şimşek ve AFKİM Mermer Atık Projesi Yöneticisi Emre Dumlu ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı makamında ziyaret etti.

Milletvekili Taytak, Bakan Mustafa Varank’a Afyonkarahisar’ın ekonomisi, turizm potansiyeli ve sanayi alanındaki gelişmişlik düzeyi hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Taytak, Afyonkarahisar ile ilgili talep isteklerini de dile getirdi.

Ziyarette ayrıca ilimizin mermer sanayisi ile ön planda olan İscehisar ilçesindeki mermer fabrikalarının atıklarının (çamurunun) geri dönüşümünü sağlayacak olan AFKİM projesi ile ilgili istişarelerde bulundular. AFKİM projesi ile mermer atıkları (çamuru) ilimizin ekonomisine ve sanayisine çok büyük katkı sağlayacak. AFKİM projesi hakkında bilgiler veren mermerci iş adamı Doğam Şimşek, “Dünyada mermer rezervlerinin %42’ si Türkiye’ de bulunmaktadır. Son tespitlere göre, yılda ortalama 400 milyon ton mermer atığının olduğu ülkemizde, mermer atıklarını nasıl toplanacağı ve geri dönüştürüleceği son yıllarda cevabı aranan bir soruydu. Mermer işletmesinin yoğun olduğu Afyonkarahisar bölgesinde büyük ve küçük işletme ile birlikte 700 adet üretim yapan fabrika vardır. Bu bölgede mermer atıkları gerek çevre açısından gerekse devletimize oluşturmuş olduğu yükten dolayı oldukça zarar görmektedir. AFKİM adı verilen özellikle de inşaat sektöründe büyük ses getirecek olan bu proje sayesinde mermer atıklarının (çamurlarının) %85’i kullanılarak hazır sıva, cephe kaplama yapıştırıcısı, fayans-mermer yapıştırıcısı, derz dolgu gibi inşaat sektörüne daha sağlam ve kaliteli malzeme üretilecektir. Dolayısıyla bu sıfır atık projesi ile birlikte mermer atıkları (çamurları) ülke ekonomisine kazandırılacak. Bunun yanında kurulacak olan tesiste önemli derecede istihdam sağlanacaktır. Yılda yaklaşık 126 milyon ton geri dönüştürerek, yılda ortalama 6 milyon dolar kâr marjı olan dev projeye kısa zamanda hayata geçirilecektir” dedi.

Bakan Mustafa Varank, mermer atıklarının (çamurunun) geri dönüşümle ülke ekonomisine katkı sağlayacakları projenin hayata geçirilmesinde verdikleri desteklerinden dolayı Milletvekili Taytak’a ve İş adamı Şimşek’e teşekkür etti. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle ziyaret sona erdi. Milletvekili Taytak, ziyaret sonrasında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’i de makamında ziyaret etti.