Özel Halk Otobüsü İşletme Sahibi Galip Şanlı, şoförlerine yapılan saldırıların ciddi boyutlara ulaşmaya başladığını belirterek önlem alınmaması halinde ciddi sonuçların doğacağını söyledi.rnrnSon bir yıldır minibüs ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Özel Halk Otobüsü İşletme Sahibi Galip Şanlı, şoförlerine yapılan saldırıların ciddi boyutlara ulaşmaya başladığını belirterek önlem alınmaması halinde ciddi sonuçların doğacağını söyledi. Son bir yıldır minibüs şoförleri ile Özel Halk Otobüsleri arasında yaşanan tartışmalara bir yenisi daha önceki gün eklendi. Şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförünün kendisine bıçak çekerek tehdit ettiğini iddia eden Özel Halk Otobüsü sürücüsü Milli Birlik Polis Merkezi’ne gelerek şikâyetçi oldu. Yaşanan olayın ardından Milli Birlik Polis Merkezi’ne gelen ve yaşanan olay ile ilgili bilgiler alan Özel Halk Otobüsü İşletme Sahibi Galip Şanlı, 5-6 ay önce yaşanan olayların yeniden tekrarlanmaya başladığını, minibüsçüler tarafından sürücülerinin darp edilmeye ve tehdit edilmeye kadar giden davranışlarda bulunduklarını söyledi.
“BU ŞEKİLDE BU İŞİN SONU GELMEYECEK”
Afyonkarahisar’da yaklaşık 4 yıl önce şehiriçi yolcu taşımacılığı hizmetine başlayan Özel Halk Otobüsü İşletmesi’nin son bir yıllık dilim içerisinde minibüsçüler tarafından darp edildiğini, müdahalelerin yapılması sonrasında birkaç ay durağan geçen zamanın ardından olayların yeniden başladığını belirten Galip Şanlı, bu olayların son bulması için kalıcı tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Darp edilen, tornavida ve bıçakla yaralanan şoförlerinin olduğunu ve hatta otobüsün kurşunlandığını söyleyen Şanlı; “Bu sorunun giderilmesi noktasında kalıcı bir çözüm bulunmaz ise ciddi boyutlara ulaşacak gibi gözüküyor. Biz artık yeter demiyoruz, yetkililere sesleniyoruz. Bu iş nereye varacaksa olsun ve bitsin. Bu şekilde bu işin sonu gelmeyecek. Eğer bir şoför, benim şoförüme bıçak çekecek cesarete eriştiyse benim diyecek bir şeyim yok” dedi.
“İLLA BİR TUREKS ŞOFÖRÜNÜN ÖLMESİ Mİ LAZIM?”
Galip Şanlı, yaşanan olaya ilişkin sözlerini şu sözleriyle sürdürdü; “Bıçağı çeken o şoförde Afyonkarahisarlı, bıçak çekilen şoförde Afyonkarahisarlı. Artık yeter demiyoruz, ben buradan yetkililere sesleniyorum, illa burada bir Tureks şoförünün ölmesi mi lazım ki, bu sorunların ortadan kalkması için çalışma yapılsın. Firmamızda şu an çalışan 140 şoförümüz var, neler yaşadıkları konusunda 140 arkadaşa tek tek sorabilirler. Eski düzen tekrar etmeye başladı. Biz defalarca görüntülerle, belgelerle söylüyoruz, inanılmıyor. Şoför arkadaşımız ifade verdikten sonra evine gittiğinde eşine çocuğuna ne söyleyecek. Ben yine söylüyorum burada birileri ölmeden, bu tür olaylarla Afyonkarahisar adı kötü telaffuz edilmeden yetkililerin tedbir almasını istiyorum.”
“MİNİBÜS ŞOFÖRÜNDEN ŞİKAYETÇİ OLDUK”
Yaşanan tartışmanın tarafı olan minibüs sürücüsünün hangi durak olduğu sorusuna isim vermeyeceğini belirten Şanlı, bıçağı çektiği iddia edilen ismi ve durağı belli olan minibüs sürücüsünün ‘sizi burada çalıştırmayacağız, yeter ettiğiniz’ diyerek tehdit, ayrımcılık ve baskılarla şoförlerini korkutmaya çalıştıklarını, yaşanan olay sonrasında da şoförünün güvenlik güçlerinden yardım talebinin ardından Milli Birlik Karakolu’na gelerek ifadesini verdiğini söyledi. Yaşanan olay nedeniyle minibüs sürücüsünden şikayetçi olduklarını ifade eden Galip Şanlı; “Saldırı ve tehditler nedeniyle minibüs şoförü hakkında şikayette bulunduk, sonucun ne olacağını bekleyip göreceğiz” dedi.
“ANITPARK ÖNÜNDE AÇLIK GREVİ YAPACAĞIM”
Özel Halk Otobüsü İşletme Sahibi Galip Şanlı, şoförlerine yapılan saldırılardan ve tehditlerden bıktıklarını söyledi. Bu olaylardan dolayı şoförlerin ve kendisinin ciddi derecede rahatsızlık duyduğunu belirten Şanlı; “Artık en sonunda çıkıp, Anıtpark önünde açlık grevi yapıp sesimi ancak öyle dile getireceğim. Aracımızı kurşunlayan ve ben yapmadım diyen kişinin elindeki barut izine kadar çıkan delillerimiz var. Bugüne kadar şoförlerimizin saldırıya uğradığı ve belgemizin olmadığı bir olay yok. Hem şahitlerle, hem delillerle, hem görüntüsüyle ama nedense bizim şoförümüz dövülüyor, bıçaklanıyor hiçbir ses çıkmıyor. Ben söyleyecek bir yorum bulamıyorum, bulmak da istemiyorum. Bugüne kadar 50’nin üzerinde şoförün saldırıya uğradığını da belirten Şanlı, bu olayların yanı sıra 40 aracın da kundaklandığını sözlerine ekledi.
“ÇALIŞTIRACAK ADAM BULAMIYORUM”
Afyonkarahisar’da olduğu gibi diğer illerde de aynı hizmeti verdiklerini ancak o illerde böyle olaylarla karşılaşmadıklarını belirten Galip Şanlı, gerekçesini ise şu sözlerle anlattı; “Şehiriçi yolcu taşımacılığı yaptığımız diğer illerde bu tür olaylarla karşılaşmadık. Biz şoförümüze tembihledikçe onlar bizim üstümüze geliyor. Bundan sonrası için ben bir yorumda bulunak istemiyorum. Bu sorunun çözümü noktasında takdiri büyüklerimize bırakıyorum ama bu işin sonunda samimiyetle söylüyorum artık şoförlerimi de yanıma alıp Anıtpark önünde açlık grevi yapacağım. Çünkü ben adam bulamıyorum ve tek sebebi de bu saldırılar.” GAZETE3