Bolvadin ilçesinde, Yeşeren Umutlar Projesi kapsamında oluşturulacak “Yeşeren Umutlar Ormanının” işbirliği protokolü imzalandı. Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı, Bolvadin C Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Bolvadin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Çay Orman İşletme Şefliği’nin ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında oluşturulacak “Yeşeren Umutlar Ormanının” inşa ve ihyasına yönelik işbirliği protokolü Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı makamında imzalandı. İmza töreninde konuşan Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, “Hükümlülerin ıslahına yönelik olarak ‘Yeşeren Umutlar’ ismiyle geniş kapsamlı ulusal bir proje hazırlandı. Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı olarak Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu faaliyet göstermektedir. Ceza infaz kurumu bünyesinde iyileştirme faaliyeti ve hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, hükümlünün, yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken, kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaktır” dedi.
Yeşeren Umutlar ismiyle ulusal düzeyde çok geniş kapsamlı projeyi hazırlayan ve bu proje kapsamında oluşturulacak Yeşeren Umutlar Ormanı’nın inşa ve ihyasına yönelik işbirliği protokolünü anlatan Cumhuriyet Savcısı Mükremin Yıldırım da, “Çevre ve doğa sevgisinin belli bir program dahilinde hükümlülere işlenerek hükümlünün çevre ve doğa sevgisine istinaden ıslah edilmesi. Bu kapsamda ülkemize ‘Yeşeren Umutlar Ormanı’ adıyla Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nca devamlı takibi ve koruması yapılan yeni bir orman kazandırmak ve yine sürekli bu ormanın sınırlarını belli kurumsal bir program dahilinde genişletmek ve’Yeşeren Umutlar Ormanı’na’ kişisel çaba ve girişimlerden uzak kurumsal bir nitelik kazandırmak. Çeşitli suç tipinden hükümlü olarak ceza infaz kurumunda bulunan hükümlüyü çevre ve doğa sevgisinin ıslah edici etkisi ile yetiştirerek çevre ve doğa aşığı birer birey olarak topluma kazandırmak ve topluma bir çevre, doğa aşığı ve gönüllüsü olarak kazandırılacak bu hükümlüler vasıtası ile tüm toplumu çevre, doğa sevgisi, çevre ve doğanın korunması hususlarında etkilemek ve harekete geçirmektir” SEMİNER VERİLECEK
Proje faaliyetleri kapsamına değinen Yıldırım, şunları söyledi: “Belli bir eğitim programı dahilinde verilebilecek seminerlerle, sunumlarla ve başka aktivitelerle çevre ve doğa sevgisinin hükümlülere aktarılması planlanmaktadır. Planlanan proje kapsamında sadece teorik olarak çevre ve doğa sevgisinin hükümlüye aktarılması değil çevre ve doğa hakkında pek çok aktivitede bulunulması da (saha çalışması) planlanmaktadır”
Konuşmaların ardından Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Bolvadin Cumhuriyet Savcısı Mükremin Yıldırım, Orman İşletme Şefi İsa Tarhan, Bolvadin Ceza İnfaz Kurum Müdürü Kamil Özdemir ve Bolvadin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Müdür Vekili Nurullah Menteşe tarafından ‘Yeşeren Umutlar Ormanı’nın İnşa ve İhyasına Yönelik İşbirliği Protokolü imzalandı. MÜCAHİT KUZU (İHA)