Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yılın ilk toplantısını Bolvadin’de gerçekleştirdi.

ESOB Yönetim, Denetim ve Danışma Kurullarının katıldığı toplanın açılış konuşmasını yapan Başkan Abdülkadir Konak, “Bolvadin’de olmaktan son derece mutluyuz. Güzel ve verimli bir toplantı olmasını temenni ediyorum” dedi.

2018 çalışmalarının anlatıldığı toplantı sonunda katılımcılar tek tek söz alarak görüşlerini beyan etti.

YEREL SİYASETTE ESNAF TEMSİLCİLERİ OLMALI

Esnaf Odalarının yerel siyasette tüm adaylara eşit mesafede olduğunun belirtildi. Seçimlere katılan partilere çağrıda bulunan ESOB Başkanı Abdülkadir Konak “Avrupanın çeşitli ülkelerinde bizde olduğu gibi değil. Partiler esnaftan temsilcileri birer ikişer kontenjan ayırıyor. Bizde de böyle olmalı. Buradan bütün partilerimize çağrıda bulunuyorum. Yerel siyasette de esnaf temsilcileri mutlaka olmalıdır. Bütün arkadaşlarımız da bu görüşte. Bizden birinin yerel siyasette olması, bizlerin işini kolaylaştıracak, belediyelerimizde muhatap bulabileceğiz” dedi.

POŞET KONUSU KÜÇÜK ESNAFIMIZI SIKINTIYA SOKAR

Yılbaşından bu yana uygulamaya konulan poşetlerin paralı satılması konusunda küçük esnafın mağdur olacağını kaydeden Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, “Poşetlerdeki reklam konusunda 3 aylık süre verildi. Sonrasında bütün marketler beyaz ve reklamsız poşet satacak. Büyük marketlerin alt yapısı bu duruma hazır. Ancak küçük esnafımızın hazırlığı yok. O nedenle küçük esnafımıza yol gösterilmesi ve yardımda bulunulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN KONAK “BOLVADİN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI İBRAHİM ÇÜRÜK VE YÖNETİMİNE MİSAFİRPERVERLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Bolvadin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Çürük ve yönetim kuruluna misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Bolvadin’de düzenlenen yılın ilk toplantısına katılan ESOB yönetim kurulları toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdiler.