Basketbol haber sitesi Basketfaul, TBL'de mücadele etmesi beklenen Afyon Belediyespor'la ilgili bir yorum-haber yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Gururu Münevvere Yılmaz, Trisome Games'de Zirveye KoştuAfyonkarahisar'ın Gururu Münevvere Yılmaz, Trisome Games'de Zirveye Koştu

Basketbol haber sitesi Basketfaul, TBL'de mücadele etmesi beklenen Afyon Belediyespor'la ilgili bir yorum-haber yayınladı.

Haberde "Yönetimi devralan yeni ekibin 15 milyon TL'leri boşa gitti. Oysa düşmeyi göze alıp bu bir sonraki sene için TBL'de yatırım yapmayı tercih etmiş olsalar bugünkü zorluklarla karşılaşmazlardı." denildi.

Yorum haberde şunlar yazıldı:

"TBL'de şu ana kadar hiç hareket yapmayan tek takım Afyon Belediyesi... Katılım parasını yatırdıklarına göre devam etmeyi düşünüyorlar ama nasıl devam edecekler, belli değil. Duyumlarımıza göre yönetim, belediyeden destek istemiş ve belediyenin yanıtını bekliyormuş. Geçen sezon sonlarına doğru eski yönetim finansal sorunlar nedeniyle kadroyu boşalttıktan sonra takımın ligde kalma olasılığı çok zayıflamışken göreve gelen yeni yönetim transfer yasağını kaldırmak için ciddi paralar harcadı, buy out'lar ödeyip 5 yabancı aldı ama kurtaramadı. Tahminlerimize göre en az 15 milyon TL'leri boşa gitti. Oysa düşmeyi göze alıp bu bir sonraki sene için TBL'de yatırım yapmayı tercih etmiş olsalar bugünkü zorluklarla karşılaşmazlardı. Şimdi FIBA'da sonuçlanan yeni davalar, Türk mahkemelerinde süren davalık konular, geçen sezon sonunda yapılmayan ödemeler, sigorta, vergi borçları derken yeni bir 10 milyona ihtiyaçları var. Neden bu işlere girdiler, neden doğru tercihler yapamadılar... Diyecek bir şey yok... Kendi düşen ağlamaz ama bizi ilgilendiren ligin 15 takımla topal kalma olasılığı... "