Afyonkarahisar merkeze bağlı Bayatçık Köyü'nde yeni bir sıcak su kaynağı bulundu. Pancar tarlası olarak kullanılan arazide yapılan sondajdan sonra ilk aşamada 89 derecelik ısıya sahip ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar merkeze bağlı Bayatçık Köyü’nde yeni bir sıcak su kaynağı bulundu. Pancar tarlası olarak kullanılan arazide yapılan sondajdan sonra ilk aşamada 89 derecelik ısıya sahip sıcak su çıktı. Bölgede yaklaşık bir buçuk yıldır tetkik ve araştırma faaliyeti yürütülüyordu “Termalin başkenti” nitelemesi kullanılan Afyonkarahisar’a bağlı Bayatçık Köyü’nde işadamı Tamer Alpata’nın girişimiyle sıcak su bulundu.
Ömer Erkek’e ait pancar tarlasında, arazi sahibinin izniyle sondaj çalışması yapılırken, 750 metre derinlikte, sıcaklığı ilk aşamada 76 derece olan, daha sonra 89 dereceye çıkan su bulundu.
KUYU UMUT OLDU, DEVAMI GELECEK
Tarladan elde edilen sıcak su ile ilgili bilgiler veren işadamı Tamer Alpata, “750 metrede sondaj çalışması yaptık. Burası 13 bin 800 metrekarelik bir alan. Suyun sıcaklığı 76 derece ama bu artıyor. Buradaki sondaj çalışması 2 aydır devam ediyor, ama bizim çalışmalarımız 1 buçuk senedir devam ediyordu. Bulunan su, sera ve turizm yatırımına uygun. 1 buçuk yıldır tetkik ve araştırma yapılıyor. Bu sahadaki bölgenin ilk sondajı. Devamı gelecek. Sera ve turizm yatırımları ile ilgili araştırma içerisindeyiz” diye konuştu.
Bayatçık Köyü’nde termal su çalışmaları için umut olması beklenen sondaj çalışmasının yapıldığı kuyuya Alpata-1 ismi verildi. (Kocatepe Gazetesi) AFJET de bölgede çalışma yapacak AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, Bayatçık’ta AFJET’in de çalışma yapacağını belirtti. Alpata-1 kuyusunun araştırma kuyusu olduğunu, işletme kuyusunun da açılacağını beliren Ulutürk, “Tamer Alpata’nın kuyusunun bulunduğu arazinin bitiminde bizim de AFJET olarak yaklaşık 30 bin metrekarelik çalışma sahamız bulunuyor. Orada yapacağımız çalışma ile Çayırbağ-Fethibey dolaylarında yapılması planlanan teknolojik seraların sıcak su ihtiyacını karşılayacağız” dedi.