Modern ve hijyenik şartlarda mahremiyete uygun doğumların yapıldığı, ana-çocuk sağlığının maksimum düzeyde korunduğu bir doğum ve çocuk bakımevi hastanesinin inşaa edileceğini açıklayan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, yeni doğumevinin Afyonkarahisar’a yakışacağını vurguladı Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Mart ayı içerisinde TOKİ tarafından 150 yataklı doğum ve çocuk bakımevi hastane inşaatı ihalesinin yapıldığını söyledi. Sözleşmesi imzalanan hastane inşaatının yeni hastanenin şehre bakan kısmında başladığını belirten Dr. Necip Yemenici, yer tesliminin gerçekleştirildiğini bildirdi.
REZERV YATAKLARLA
SAYI 300’Ü BULACAK
150 Yataklı doğum ve çocuk bakımevi hastane inşaatının başladığını kaydeden Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, yapılan sözleşmeye göre 2014 yıl sonunda hastane inşaatının tamamlanma hedefinin olduğunu açıkladı. Yeni doğum ve çocuk bakımevi hastanesinin 150 yataklı olduğunu ancak rezerv yataklarla birlikte bu sayının 300 olacağını kaydeden Dr. Yemenici; “İki hastanenin ortasına her ikisini kapsayacak şekilde çok modern bölgenin acil servisinin planlaması yapıldı. Acil servis tam ortada olacak. Acile başvuran vakalar eğer yetişkinse devlet hastanesi tarafında, bebek, çocuk ve kadın ise doğumevi tarafında tedavileri yapılacak. Daha önce hastanelerde görülen bazı hatalar ve eksiklikler inşallah burada olmayacak. Bilindiği üzere her yapılan proje en iyiye mükemmele doğru yaklaşan projedir.” dedi.
2-14 YAŞ ESKİ GÖĞÜS
HASTANESİNDE BAKILACAK
Medyanında sıkça yer verdiği yeni devlet hastanesi binasında yaşanan sıkıntıların doğum ve çocuk bakımevi hastane inşaatında yaşanmayacağı kaanatini aktaran Dr. Necip Yemenici, müteahhit ve müşavir firmanın kendilerine bu yönde bilgiler verdiğini söyledi. Yeni doğum ve çocuk bakımevi hastanesinin çok modern bir hastene olacağını yineleyen Yemenici; “Banyolu, tuvaletli, ana çocuk sağlığına uygun tüm mahremiyete uygun şekilde doğum yapılacak şekilde dizayn edilmiş bir hastane inşaa edilecek. Hastanenin 2014 yıl sonunda teslimi edilmesi planlanıyor. İnşallah daha önce biter. İnşaat bitinceye kadar ki, sürede Göğüs Hastalıkları Hastanemizin eski hizmet binasına 2-14 yaş grubu çocuk bölümümüz taşıyacağız. Bebek ve kadın doğum hizmeti mevcut Zübeyde Hanım Doğum Çocuk Bakımevi hastanesinde verilecek.” diye konuştu.
BÖLGE SAĞLIK
KOMPLEKSİNE DÖNÜŞECEK
Dr. Necip Yemenici, mevcut Zübeyde Hanım Doğum Çocuk Bakımevi hastanesinin Göğüs Hastalıkları hastanesinin eski hizmet binasına 2-14 yaş grubu çocuk bölümünün taşınmasıyla yüz yatak kadar rahatlayacağını belirtti. İnşaatın tamamlanması sonrası doğum ve çocuk bakımevi hastanesini yeni binasına taşıyarak o bölgenin bir sağlık kompleksi haline geleceğini aktaran Yemenici; “Göreve geldiğimden beri söylüyorum ilimize hep iyi bir modern bir doğum hastanesi gerekliydi. Sağ olsunlar bunu mevcut siyasi irade başta Sayın Bakanlarımız Veysel Eroğlu ve Recep Akdağ olmak üzere ilimize bu eseri kazandırdılar. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu eserimiz tamamlandığında kaliteli yatak anlamında banyosu, tuvaleti olan odaları bulunan bir hastane sıkıntımız olmayacak.” şeklinde konuştu.
SAĞLIK YATIRIMLARINDA
AFYON ŞANTİYE KONUMUNDA
Şuhut ve Çay ilçelerinde hastane inşaatlarının devam ettiğini bildiren Sağlık Müdürü Necip Yemenici, bu yıl Şuhut Devlet Hastanesi açılışın yapmayı planladıklarını söyledi. Çay Devlet Hastanesi tesliminin Ocak ayı gibi planladığını kaydeden Yemenici, bu hastaneninde gelecek yılın ilk çeyreğinde hizmete açılacağını ifade etti. Dazkırı ve Evciler ilçelerine entegre 10’ar yataklı mini hastane ihalesine çıkıldığını açıklayan Dr. Yemenici şöyle konuştu: “Bu iki hastane ihalesi bu ay sonunda sonuçlanacak. Bunlarında yer teslimleri yapıldıktan sonra inşaatlar başlayacak. Dinar ilçemizede çok modern yüz yataklı bir hastane inşaatı için temel kazıldı. İnşallah o da iki yıl içinde bitirilip teslimatı yapılacak. Diğer kalan işlerde; İscehisar Devlet Hastanesi’nin ek binası yüzde 80’de. Çobanlar’daki hastanemize ek bina yapımı planlandı, projesi çiziliyor. Bayat ilçemize 10 yataklı bir hastane projesi çiziliyor. Bolvadin’e Aile Sağlığı, Toplum Sağlığı Merkezleri yapılıyor. Genel olarak bakıldığında sağlık yatırımlarında Afyon bir şantiye gibi sürekli bir çalışmanın içinde. Tabii bu bize heyecan veriyor. Bu eserler bittiğinde ilimizin hiçbir ilçesinde banyosu, tuvaleti, hasta yatağı olmayan bir oda kalmayacak.” Haber: Burcu Aydın – Kocatepe Gazetesi