Saadet Partisi İl Stk ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Ziyaretlerine Devam Ediyor. Yatırım ve Kalkınma Başkanı Hamza Gümüşkanat, Stk ve Halkla İlişkiler Başkanı Erhan Akpınar ve Mahalli İdareler Başkanı İlyas Dikici ziyaretlerini sürdürüyor.



Çalışmalarını sürdüren heyet Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan ve İnsaat Mühendisler  Odasını Başkanı Sinan Millik’i ziyaret etti.  Yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Mesleki konularda değerlendirmelerde ve görüş alışverişinde bulundular.Ülkemizde yaşanan sıkıntılar  gündeme getirildi.



Saadet Partisi heyeti adına konuşan İlyas Dikici;

‘ İşi bilenlerin, ehliyet ve liyakat sahibi olanların meselenin başında olması bizim inanç değerlerimizin ötesinde evrensel bir değerdir ’ dedi.

 

Türkiye'de uzun dönemdir uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar sonucu yatırım, üretim ve sanayileşmeden uzaklaşılması, mühendislerin eğitim sürecini, üretim sürecindeki konumlarını, çalışma koşullarını, çalışma alanlarını, mesleki beklentilerini olumsuz yönde etkilemiştir. Bu süreçte gerek kamu gerek özel sektörde birçok mühendis, aldıkları eğitime uymayan koşullarda çalışmak zorunda kalarak meslek alanlarından uzaklaşmaktadırlar.

 

İlyas Dikici ; İnsaat sektörü kontrolsüz bir gelişme durumundadır devletin bir an önce yapılaşma ve müteahhitlik üzerine düzenleme yapması gerekmektedir.

 

Teknik olması gereken mevzu tamamen ticari bir mevzuya dönüşmüştür.Şehirleşme ve sağlıklı yapılaşma olmalıdır. Müteahhitlik ehliyet esaslı olmalıdır.Mağduriyetlerin olmaması için herkes bu işi yapmamalıdır.

 

İlyas Dikici ;

Vatandaşlar artık Afyonkarahisar’ın  hedeflerinin büyümesini istiyor.İş sahalarının ve üretimin çoğalmasını  gurur duyulacak bir şehir istediklerini ifade ediyorlar.Bütün sosyal ve teknik altyapısıyla, yatırımlarıyla, kimliğiyle, heyecanlığıyla sadece kuru bir fiziki planlamanın ötesinde; Afyonkarahisar ın sosyal hayatını, geleneklerini, heyecanlarını, istek ve arzularını o plana taşıyacak yeni bir planlama anlayışıyla yeni bir heyecan gelmesi isteniyor bunu da ancak Saadet Partisi ve inançlı kadroları yapar.