Van'ın Çaldıran ilçesinde İran sınırındaki bir köy okulunda ders yaparken türkü söyleyen küçük kızın kimliği ortaya çıktı.Çaldıran ilçesine bağlı İran sınırına 30 kilometre uzaklıkta Yağbasan ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Van’ın Çaldıran ilçesinde İran sınırındaki bir köy okulunda ders yaparken türkü söyleyen küçük kızın kimliği ortaya çıktı. Çaldıran ilçesine bağlı İran sınırına 30 kilometre uzaklıkta Yağbasan köyünde yaşayan 8 yaşındaki ikinci sınıf öğrencisi Mukaddes Bahçeci’nin, okulda ders yaparken söylediği ”Haberin Var mı?” türküsü, sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi görüyor. SES SANATÇISI OLMAK İSTİYOR Kendisini okuldan almaya gelen ağabeyinin son ders saatinde cep telefonu ile çekip internet ortamında yayınladığı videoda, sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan küçük kız, gelecekte de ses sanatçısı olmayı hedefliyor. Mukaddes Bahçeci AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulunu da, türkü söylemeyi de çok sevdiğini anlatarak, fırsat bulduğu her anı türkü söyleyerek değerlendirdiğini, televizyonda da sürekli müzik kanallarını dinlediğini, videosunun izlenme rekorları kırmasından da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

O GÖRÜNTÜLERİ ABİSİ ÇEKMİŞ
Minik kızın ağabeyi Turan Bahçeci ise okuldan almaya gittiği kız kardeşini, son ders saatinde türkü söylerken gördüğünü, bunu da cep telefonu ile görüntülediğini belirterek, videoyu, internet ortamında üyesi olduğu bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını anlattı. Videonun kısa sürede yayılarak, milyonlarca kişiye ulaştığını ve izlenme rekoru kırdığını ifade eden Turan Bahçeci, videonun bu kadar ilgi göreceğini beklemediğini kaydetti. KÖYÜN YANIK SESLİ TÜRKÜCÜSÜ Videonun büyük ilgi görmesinin kendisi, ailesi ve köyü açısından gurur verici olduğunu dile getiren Bahçeci, kardeşinin 5 yaşından itibaren türkü söylemeye başladığını ve seslendirdiği türkülerle adeta köyün ”yanık sesli türkücüsü” haline geldiğini ifade etti. HER FIRSATTA SÖYLÜYOR Her sabah minik Mukaddes’in yanık sesiyle söylediği türkülerle uyandıklarını ifade eden Bahçeci, ”Kardeşim yolda yürürken, oyun oynarken, ders çalışırken, evde, okulda, fırsat bulduğu her ortamda türkü söylemekten vazgeçmiyor. Düğünlerde de zaman zaman müzik gruplarına eşlik ediyor. Biz de onun sesinden türkü dinlemeyi çok seviyoruz” dedi.