Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, il ve ilçelerde yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verildi.rnİl ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, il ve ilçelerde yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verildi.
İl Koordinasyon Kurulu 2011 yılı üçüncü dönem toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında dün Afyonkarahisar Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapıldı.
2011 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, 2011 yatırımlarında yüzde 33 nakdi gerçekleşme ve yüzde 58 fiziki gerçekleşmenin sağlanırken, 2011 yılı ödeneğinden en fazla pay alan yatırımcı kuruluşlar arasında DSİ 18. Bölge Müdürlüğü (Isparta) birinci sırada yer aldı.
Toplantının ilk bölümünde, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından dönemsel değerlendirme yapıldı. 2011 yılında ilimizdeki kamu yatırımlarının proje sayısının 1511 olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplam proje bedelinin 2 milyar 270 milyon 391 bin TL belirterek, “Önceki yıllar harcaması 1 milyar 203 milyon 622 bin TL, yılı ödeneği 313 milyon 322 bin TL ve dönem sonu harcaması ise Haziran ayı sonu itibariyle 102 milyon TL’dir. Buna göre yatırımlarda yüzde 33 nakdi gerçekleşme ve yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.
2011 yılı ödeneğinden en fazla pay alan yatırımcı kuruluşları da açıklayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 79 milyon 536 bin TL ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü (Isparta) ’nün birinci, 58 milyon 289 bin TL ile İl Özel İdaresi ikinci ve 46 milyon 573 bin TL ile Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün üçüncü olduğunu kaydetti. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına göre ise en fazla ödeneğin 88 milyon 929 bin TL ile Tarım (Orman) sektörüne ait olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, Tarım sektörünü 83 milyon 874 bin TL ile Eğitim (Kültür- Spor), 63 milyon 155 bin TL ile sağlık sektörlerinin takip ettiğini söyledi.
Dönem sonu harcamalarında ise DSİ 18. Bölge Müdürlüğü (Isparta) ’nün 41 milyon 824 bin TL ile ilk sırada yer aldığını vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ikinci sırada 14 milyon 113 bin TL ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ve üçüncü sırada 11 milyon 503 bin TL ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü (Antalya) ’nün yer aldığını ifade etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu’ nun bu değerlendirmesinin ardından bölge müdürleri ve daire müdürleri 2011 yılında yatırımları hakkında bilgiler verdi. Bilgilendirmenin yanı sıra katılımcıların sorularını yanıtlayan daire ve bölge müdürlerini ilçe ve belde belediye başkanları bir hayli terletti.
Toplantıya, bölge müdürleri, daire müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamusal alanda yatırım yapan özel kuruluşların temsilcileri katıldı.