Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yürütülen “Gençler Ahi Evran Esnaf Geleneğini Yaşatıyor” konulu Avrupa Birliği projesi kapsamında, lise öğrencilerine fotoğrafçılık eğitimi verildi.rnAfyon Kocatepe ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yürütülen “Gençler Ahi Evran Esnaf Geleneğini Yaşatıyor” konulu Avrupa Birliği projesi kapsamında, lise öğrencilerine fotoğrafçılık eğitimi verildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Dekan Yardımcısı ve Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından gerçekleştirilen eğitimde, gençlere fotoğrafçılıkla ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Eğitim Salonu’nda verilen eğitimin ilk bölümünde genel fotoğrafçılık bilgileri, görüntüleme donanımı ve çekim teknikleri anlatıldı. İç mekân ve dış mekân çekimlerinin gerçekleştirildiği ikinci bölümde ise uygulamalı olarak pozlama, kadrajlama ve kompozisyon konuları üzerinde duruldu.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden İbrahim Kavas’ın nezaretinde, il merkezi ve ilçelerdeki çeşitli meslek gruplarından esnaflarla röportajlar gerçekleştiren ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar hakkında bilgi alan öğrenciler, bu röportajlar sırasında yaptıkları amatörce fotoğraf çekimlerini daha profesyonel hale dönüştürmek amacıyla böyle bir eğitimin kendileri için çok yararlı olduğunu ifade ettiler. Gençlere fotoğrafçılık eğitimi veren Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu da öğrencilerin çok hevesli ve yetenekli olduklarını belirterek, “Gençlerimiz kendi kişisel makineleriyle nasıl mükemmel görüntü elde edebileceklerini görmenin ve öğrenmenin zevkini tattılar. Bu sayede daha bilinçli çekimler yapıp daha güzel fotoğraflar elde edeceklerinden eminim.” diye konuştu.