Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği, kuruluşunun 9. yılında diyaliz hastalarını motive etmek için Ataköy’de bulunan Nuri Demirayak Parkı’nda piknik organizasyonu düzenlendi.rnDiyaliz hastaları, Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği, kuruluşunun 9. yılında diyaliz hastalarını motive etmek için Ataköy’de bulunan Nuri Demirayak Parkı’nda piknik organizasyonu düzenlendi.
Diyaliz hastaları, Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği, kuruluşunun 9. yılında Demirayak Parkı’nda düzenlendiği piknikte buluştu. Organ bağışının teşvik edildiği piknikte, diyaliz hastaları moral ve motivasyon depoladı. Piknik kapsamında konuşma yapan Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği Başkanı Erol Öztürk, derneğin kurulduğu günden bu yana, yılda en az 2 piknik, kış aylarında ise kapalı spor salonlarında gerçekleştirdikleri organizasyonlar ile hastaları motive etmek amacında olduklarını belirtti.
Öztük, “Önemli olan pikniğin amacı değil, alt yapısı. Organ nakli ve organ bağışı hakkında aileleri bilinçlendireceğiz. Afyonkarahisar’da 600 hasta var, 450’si organ bekliyor durumda. Organ bulunamadığı takdirde aileler devreye girerek kendi organlarını ve dokularını veriyorlar” diye konuştu. Başkan Öztürk, bütün yönetim kurulu ve ailelerinin organlarını bağışladığını belirtirken, herkesi organ bağışına davet etti. Öztürk, “Yasal değişiklik olursa donör ve kadavradan direk organ alıp nakil yapılma gibi bir işlem uygulanırsa daha çok insan kurtulabilir. Ülkemizde organ nakli başarısı yüzde 98.” diye konuştu.