Diyarbakır’da güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada yaralanan Afyonkarahisarlı Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder’in babası Abdullah Önder, kendilerine oğullarının durumu hakkında bilgi ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Diyarbakır’da güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada yaralanan Afyonkarahisarlı Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder’in babası Abdullah Önder, kendilerine oğullarının durumu hakkında bilgi verilmediğini belirterek, tepki gösterdi.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalı ile Kulp ilçesi Tüplü köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada yaralandığı açıklanan Afyonkarahisarlı Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder’in (24) ailesinin bekleyişi sürüyor. Şuhut ilçesine bağlı Başören köyünde çiftçilik yapan baba Abdullah ve anne Satı Önder, maddi imkansızlıklar yüzünden oğullarının yanına gidememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söylediler. Oğlunun bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralandığını ve durumu ile ilgili bilgiyi telefonla görüşerek kendi sesinden öğrendiklerini söyleyen baba Önder, aileye hiçbir askeri erkan veya yetkilinin haber vermemesine tepki gösterdi. Acılı baba, hiçbir yetkilinin köye gelip, oğlunun çatışmada yaralandığını haber vermemesinin ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmalarının acısını daha da artırdığını ifade etti. Devletin yetkililerinin kendileri gelemiyorsa başka birilerini gönderip, oğlunun yaralandığını haber verebileceklerini dile getiren baba Önder, “Oğlumla akşam telefonla görüşerek yaralandığını öğrendik. Hiç kimse gelip ‘geçmiş olsun amca’ demedi. Bu beni çok üzdü. Benim oğlum orada terörle mücadele etsin, onlar yatağında rahat rahat uyusunlar. Bu nasıl bir anlayış anlamadım” dedi.
Oğlunun Silvan’da 3,5 yıldır görev yaptığını ve Silvan’ın ilk görev yeri olduğunu anlatan baba Önder, şöyle konuştu:
“Telefonda ‘iyiyim baba’ dedi. Kafasında şarapnel parçası varmış. Bizde ne olduğunu tam bilmiyoruz. Bir yetkilinin ağzından bunu duymak istiyoruz. Aradan 24 saat geçti, kimse bir şey demedi. 24 saatte bırakın Başören’i, Amerika’ya varılıyor. Bizim çocuklarımız bu memleketi korumak için oralarda. Bu konuda duyarlı olmalarını beklerdik. Biz onlardan ekmek istemiyoruz. Bize sadece ‘geçmiş olsun’ desinler. Kendileri gelemiyorsa bir yetkili göndersinler. Yanına gitmek istiyoruz ama imkanımız yok. İmkanımız
olsa hemen gideceğiz. Küçük oğlum Zafer de Kayseri’de askerlik görevini yapıyor. İki oğlum askerde, burada gözü yaşlı bekliyoruz. Bize geçmiş olsun bile demediler. Sadece bir hatırımızı sormalarını beklerdik. Oğlum Ahmet 9 aylık nişanlıydı. Eylül ayında düğünü yapacaktık. Artık oğlumun bir an önce eski sağlığına kavuşmasını bekliyoruz.”
Acılı baba Önder, şehit ailelerine de Allah’tan sabır diledi. 9 ay önce Denizli’den bir genç kızla nişanlandığı öğrenilen yaralı askerin 2 ay sonra da düğünü olacağı öğrenildi. 5 kardeşi olan Uzman Çavuş Ahmet Önder’in tedavisi Diyarbakır Askeri Hastane’de devam ederken, yakınları geçmiş olsun ziyareti için Başören köyündeki eve akın etti.