Sanayi Bakanlığı 81 ille birlikte Afyonkarahisar'da da hangi alanlara yatırım yapılabileceğini belirledirnrnrnBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sanayi Genel Müdürlüğü, önemli bir çalışmaya imza attı. 81 ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Sanayi Bakanlığı 81 ille birlikte Afyonkarahisar’da da hangi alanlara yatırım yapılabileceğini belirledi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sanayi Genel Müdürlüğü, önemli bir çalışmaya imza attı. 81 ilin tamamında sanayinin, üretimin son durumunu, ihtiyaçlarını ve hangi ilde hangi yatırımların yapılabileceğini belirledi.
Buna göre Afyonkarahisar’ın yatırım alanları şöyle sıralandı:
Lojistik, inşaat-gayrimenkul geliştirme, mermer makinaları, şarküteri, lokum, un sektörü, makarna, bisküvi, patates ürünleri, cips, kauçuk sanayi, organik tarım, seracılık, besicilik, pastörize yumurta, madencilik, jeotermal enerji, turizm, sağlık turizmi, şekerleme.
Çalışma özellikle bu yanıyla yatırımcılar için büyük önemde. Bakanlık çalışmasında ulaşılan tespitler, analizler, Mayıs 2012 tarihli “81 İl Durum Raporu”yla açıklandı.
Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, raporun önsözünde, çalışmayı şöyle anlatıyor: “Bu çalışma; Genel Müdürlüğümüz veri tabanında kaydı tutulan, Sanayi Sicil verileri, (Sanayi Sicil kaydı bulunan firmalar esas alınmıştır) il müdürlüklerimizden gelen bilgiler ile Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ve Ekonomi Bakanlığı’ndan (Dış Ticaret Müsteşarlığı) alınan bilgiler doğrultusunda, tüm illerimizin yatırım ortamı ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yapılarak hazırlanmış olup, girişimcilerimizin doğru karar almalarına yardımcı olacak tüm argümanların bir araya getirilmesine çalışılmış ve yapabilecekleri yatırımlar ortaya konulmuştur. Çalışmanın girişimcilerimize faydalı olacağını ümit ediyoruz.” (Kocatepe Gazetesi)