AFYONKARAHİSAR (İHA) - Çorum’un Osmancık ilçesinde görev yaptığı askeri birlikte asker arkadaşı F.Ö tarafından öldürülen 21 yaşındaki Hüseyin Ildız’ın Afyonkarahisar’da yaşayan dayısı Mehmet Er, “Bizim ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (İHA) – Çorum’un Osmancık ilçesinde görev yaptığı askeri birlikte asker arkadaşı F.Ö tarafından öldürülen 21 yaşındaki Hüseyin Ildız’ın Afyonkarahisar’da yaşayan dayısı Mehmet Er, “Bizim evladımız nöbet dönüşü istirahat ettiği yatağında üzerine 8 kurşun sıkılarak hunharca katledildi” dedi.
16 Aralık 2012 Pazar günü Çorum’un Osmancık ilçesinde görev yaptığı askeri birlikte asker arkadaşı F.Ö. tarafından öldürülen Hüseyin Ildız’ın (21) Afyonkarahisar’a bağlı Anıtkaya beldesinde oturan dayısı Mehmet Er ve amcası Mevlüt Ildız, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde olayla ilgili açıklama yaptı. Mehmet Er, olayın basına ilk yansıdığı haliyle kız sevgisi yüzünden olmadığını söyledi. Evlatlarının görevi başında şehit olduğunu belirten Er, “Bizim evladımız nöbet dönüşü yatağında istirahat ederken hunharca katledildi. Dayısı olarak evladımızın şehit olduğu Çorum’un Osmancık ilçesindeki askerlik şubesine giderek olayın nasıl olduğunu üst düzey komutanlardan öğrendim. Askerlerin, sivil memurların orada görev yapan komutanlar olayı bana anlattı. Ama biz ailesi olarak anlattıklarından tatmin olmadık. Bu yüzden evladımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ailesi tarafından ne gerekiyorsa yapılacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Evladımız rabbimin katında şehittir. Bugün hiçbir silahlı kuvvetleri mensubu uyuyan bir PKK’lıya uyurken ateş etmiyor. Ama benim evladım masum bir şekilde uyurken katledildi. Katili yatağında yatarken 4 defa ateş ediyor, daha sonra evladım ranzadan aşağı düşünce de öldüğüne inanmıyor ve 4 tanede yerde ateş ediyor” dedi.

“SABRIMLA RUS RULETİ OYNAYANLAR VAR”
Anıtkaya beldesinde gerçekleştirilen cenaze törenine Türk Silahlı Kuvvetleri haricinde protokol üyelerinin katılmadığını ve bu durumun kendilerini daha fazla üzdüğünü kaydeden Mehmet Er, şöyle konuştu:
“Yeğenim bayramda geldiğinde bizlere yani ailesine askerlik yaptığı yerde huzurunun olmadığını söyledi. Çocuk babasına bunu söylediğinde evladım hiç kimsenin olayına karışma dedi. Hatta yeğenim 14 Aralık Cuma günü bir sosyal paylaşım sitesindeki kendi hesabında huzurunun olmadığına dair, ‘Sabrımla Rus ruleti oynayanlar var’ şeklinde belirtmiş. Ama maalesef pazar günü çocuğumuz canından oldu. Biz Osmancık’a gittiğimizde sadabatın çiçek bahçesi gibi gösterildi. Madem sadabatın çiçek bahçesiydi de bizim çocuğumuz niçin katledildi? Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kesinlikle suçlayamamam, ama bu olayda ihmali olan herkesin hesabını vereceğinden de kuşkusu olmasın.”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, Hüseyin Ildız’ın şehit olmasının kendilerini üzdüğü gibi aynı zamanda da onurlandırdığını söyleyerek, “İlk başta söylediğimiz gibi Hüseyin şehittir. Yatağında uyurken başka bir asker tarafından şehit edilmiştir” diye konuştu.