Vali Gökmen Çiçek’in Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Vali Gökmen Çiçek’in Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı



Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Elleri öpülesi büyüklerimiz dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Milli değerlerimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını desteklemek en temel görevlerimizden biridir.

Verdikleri bin bir emekle bizlerin bugünlere ulaşmasında önemli rol oynayan ve bizlerden tek beklentileri, onlara minnet ve şükran duyguları ile yaklaşmamız olan yaşlılarımıza karşı her zaman göstermemiz gereken sevgi ve saygının; bizi millet yapan en önemli değerlerden biri olduğunu unutmamalıyız.

Devletimiz yaşlılarımıza ihtiyaç duydukları her türlü maddi ve manevi desteği sağlamaya, onların, insan onuruna yakışır standartlarda hayatlarını devam ettirmelerine yönelik hizmetlerini geniş bir yelpazede devam ettirmektedir. Zaman gelince herkesin yaşlanacağını unutmadan, yaşlı vatandaşlarımıza sunulacak hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmalıyız.

Yaşlılarımıza ve sorunlarına duyarlı yaklaşmanın insanlık ve yurttaşlık vazifesi olduğunu belirtirken, yaşlılarımızın bir gün değil her gün bizlerin baş tacı olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, saygı ve sevgiyle ellerinden öpüyorum.