Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 kanununun uygulanmasından sonra okullarda yapılan düzenlemeden dolayı okullardaki ziyaretlerini devam ettiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kadınana İlkokulu ve Merkez İmam-Hatip Ortaokulunu ziyaret ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 kanununun uygulanmasından sonra okullarda yapılan düzenlemeden dolayı okullardaki ziyaretlerini devam ettiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kadınana İlkokulu ve Merkez İmam-Hatip Ortaokulunu ziyaret etti. İlk olarak İmam – Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu’nu okul Müdürü Musa Dinçger karşıladı. Okul hakkında Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Dinçger, okullarında herhangi bir sıkıntılarının olmadığını, yapılan yeni uygulamalardan memnun olduklarını, ayrıca İmam-Hatip Ortaokuluna olan taleplerin günden güne arttığını belirtti. Daha sonra okulda incelemelerini sürdüren Vali Balkanlıoğlu; öğrencilerle sohbet etmek için sınıfları da ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu çocuklara hitaben;’’sizler çok güzel ortamlarda, çok güzel bir okulda ve güzel bir bölümde okuyorsunuz. Bu anlamda kendinizi çok şanslı hissetmelisiniz. Sizler aldığınız Fizik, Matematik, Kimya, Türkçe gibi derslerin yanında Siyar, Fıkıh ve Arapça dersleri de alıyorsunuz. Bunlarda sizleri bir adım daha ileriye taşıyor. Bu yüzden dersi derste dinleyin, öğretmeninize sorular sorun ve onun her türlü bilgisinden faydalanın. Ayrıca bol bol kitap okursanız, hemen her yerde başarılı olursunuz. Öğrencilik hayatındaki yaptığınız her başarılı çalışma, ilerde sizleri çok iyi konumlara getirecektir. Bu yüzden bu sıraların ve bu yılların değerini biliniz, geçen zaman bir kez daha geri getirilemiyor’’dedi.
Öğrencilerle olan sohbet,öneri ve nasihatlarının ardından okulda gerçekleştirilen veli toplantısındaki velilerle de konuşan Vali Balkanlıoğlu;’’veliler olarak sizlere büyük görevler düşüyor. Çocuklarınızı çok iyi ve dikkatli yönlendirmeli, okulu ve dışarıdaki hayatını çok iyi takip etmelisiniz. Sadece okullarda alınan eğitim çocuklarınızın iyi yetişmesi için yeterli değildir. Okullarda verilen eğitimi takip etmeli ve çocuklarla birebir ilgilenerek derslerinin tekrarının yapılması çocuklarınızı daha başarılı öğrenci olmalarını sağlayacaktır. Bugünün evlatları, yarınımızın büyükleri olacaklar. Ülkemizi daha ileriye taşımak için çocukların eğitimine ve öğretimine dikkat etmemiz gerekiyor’’dedi.
Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle konuşan Vali Balkanlıoğlu;’’çocuklara dersler verirken belirli kalıplar içerisinde kalmayın, onların anlayabileceği şekil ve yöntemi belirleyerek onlara eğitim verin ve motivasyonlarını artırıcı konuşmalar yapın. Günümüzde çocukların ilgisini olumsuz yönde çekecek birçok etken var. Bunların arasında televizyon ve bilgisayar oyunları gibi etkenlerden uzaklaştırıcı sözlerde ve eğitimlerde bulunun’’dedi. Öğretmenlerle de birebir konuşan Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Valisi olarak eğitim için yapılabilecek her türlü istek ve sıkıntıların yerine getirileceği sözünü verdi.
Ziyaretini Kadınana İlkokuluyla devam ettiren Vali Balkanlıoğlu, buradaki sınıflara girdi ve öğrencilerle sohbet ederek sorular sordu. Öğrencilere çok kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Vali Balkanlıoğlu;’’okulda öğrendikleriniz sizler için çok önemli, akşam ne yediğinizi unutabilirsiniz, ama yıllar sonra okulda öğrendiklerinizi unutmayacaksınız. Bu yüzden derslerinizi çok iyi dinleyin ve kendinizi geliştirin. Çünkü beyninizi kullandıkça beyin fonksiyonlarınız daha da iyi işleyecek ve daha akıllı, daha zeki, daha başarılı olacaksınız’’dedi.
Vali Balkanlıoğlu;’’ mutlaka bir dil daha öğrenin, çünkü bir dil bir insan demektir. Bir dil daha öğrendiğiniz zaman yurt dışında kendinizi ve bizleri da iyi bir şekilde temsil edebilirsiniz’’dedi.
Vali Balkanlıoğlu, öğrencilerin istek ve sıkıntılarını sorarak ziyaretini tamamladı.