AFYONKARAHİSAR (AA) – Yarım Elma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar’da ihtiyaç sahibi 69 aileye gıda paketi, 472 aileye de et yardımında bulundu.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, dernek binasında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Yarım Elma Derneği’nin Afyonkarahisar’da hayırsever iş adamlarının katkılarıyla kurulmuş bir dernek olduğunu söyledi.
Derneğin duyarlı bir şekilde Afyonkarahisar’da yaşayan ihtiyaç sahipleri için çeşitli zamanlarda farklı katkılar yaptığını belirten Çoban, ”Bugünde duyarlı vatandaşların katkıları ve dernekteki hayırseverin katkılarıyla 472 aileye 3 kilogram et, 69 aileye de 120 lira değerindeki gıda paketi dağıtılıyor” dedi.
Dernek Müdürü Mesut Akkaş da dernek olarak periyodik zamanlarda dağıtmış oldukları yardımların devam ettiğini kaydetti.
Yetim, öksüz dosyasından 69 aileye 120 liralık gıda yardımı yapıldığını ifade eden Akkaş, şöyle konuştu:
”Bu gıdanın içine 3 kilogram et, yumurta ve 5 kiloluk un dahil değil. Ayrıca belediyemizle birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarda 3 ton civarı et topladık. Bu etleri Kurban Bayramı’ndan 2 ay sonraya bıraktık. 472 aileye 3’er kilogram olmak üzere et dağıtımını gerçekleştireceğiz. Derneğimize yardım eden ve bundan sonra yardım etmek isteyen vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.”
Konuşmaların ardından, ihtiyaç sahiplerine et ve gıda paketleri dağıtıldı.