YARGITAY ÜYELERİNDEN AFYONKARAHİSARDA EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

22 Aralık 2017 Yargıtay 22.Daire Başkanı Seracettin Göktaş ve Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Herdem, Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenledikleri Kariyer günleri kapsamında Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda Kamuda iş akti ve feshi konulu bir seminer verdiler. Seminerde öğretmenlerimiz Daire Başkanına Öğrenci ve öğrencilerin çalıştığı işletmelerle yapılan sözleşmeler hakkında sorular sordular. Soruların daha çok İş güvenliği ile ilgili olması dikkat çekti.Başkanda özellikle 23/12/2017 tarihinde yapılacak toplantıda bu konuda sunum yapacak olan Doc:Dr. Eda MANAV ÖZDEMİR’in ayrıntılı bilgilendireceğini söyleyerek yönetici ve öğretmenler afyon RAM nda yapılacak toplantıya davet etti.

Yapılan toplantıya Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Derviş Özçal, Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Avukat Ömer Dayı, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak ,Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Peker, Adalet Lisesi Müdürü Yusuf Açıkgöz, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sebahattin Çayır, İşadamı Raşit Tabak ve öğretmenler hazır bulundu.

Toplantıdan sonra Okulun müzik salonuna geçildi.Müzik öğretmeni Çağdaş Hamza SÖNMEZ tarafından müzik resitali verildi. Yargıtay 22.Daire Başkanı Seracettin Göktaş Müzik salonunu çok beğendiğini ifade etti. Eğitimde müzik dersinin önemi üzerinde durdu. Okullarımızda bu gibi sosyal alanların olması mutluluk verici dedi.Okul Müdürü Ömer PEKER öğrencilerimizin sosyal aktivite yapmalarına çok önem veriyoruz.Bu kapsamda çok iyi düzeyde spor salonlarımız ve kütüphanelerimiz var dedi ve.kendilerini 12 Mart İstiklal Marşının kabulü programına davet etti.Sosyal konularda bir marka okul olduklarını ve yurt dışında birçok okulla ortaklık yaptıklarını, onlarda gördükleri iyi örnekleri okula getirmeye çalıştıklarını söyledi.

23/12/2017 Tarihinde yapılan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün RAM.nda yaptığı Toplantıya Yargıtay 22.Daire Başkanı Seracettin Göktaş ve Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Herdem ve Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Doc.Dr. Eda MANAV ÖZDEMİR sunum yaptılar .Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ,İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Başkan GÖKTAŞ, ilk kez bir kamu kurumunun kendilerinden iş hukuku alanında seminer istediklerini söyledi. Yapacakları sunumların katılımcıların bilgi birikimine katma değer sağlamasını ümit ettiğini söyledi.Yargıtay Üyesi Ömer Faruk HERDEM Kamuda iş akti ve iş aktinin feshinin sonuçları konulu sunum yaptı. Doç.Dr Eda MANAV da işçi sağlığı ve iş güvenliği konulu sunum yaptılar. Sunumların ardından eğitimcilerin sordukları sorulara cevaplar verilerek toplantı kapatıldı.

Toplantının ardından programa destek olan katılımcılara , Bolvadin Ticaret Odası Başkanı Murat TABAK ve Afyonkarahisar Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü Mehmet ÖZŞAHİN’e plaketler verildi.