CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün  İscehisar ilçemizin Çatağıl Köyünde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili açıklaması...

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün  İscehisar ilçemizin Çatağıl Köyünde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili açıklaması...


Dün İscehisar ilçemizin Çatağıl Köyünde çok acı bir trafik faciası yaşandı. Hepimizi derinden yaralayan bu facia da maalesef 5 yavrumuzu kaybettik. 4 yavrumuz da yaralı. 
Kaybettiğimiz çocuklarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Yaralı evlatlarımıza da acil şifalar diliyorum. 
Küçücük yavruları okullarına taşıyan minübüsün kontrolden çıkması sonucu meydana gelen bu facia, eğitimde ne kadar acınacak durumda olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir. 

Türkiye, adına taşımalı eğitim sistemi denilen bu ucube sistemden bir an evvel kurtulmalıdır. Köylerimizin okulları yeniden eğitime açılmalıdır. 

Bu sistemin, çocuklarımızı, özellikle de  kız çocuklarımızı ve ailelerini eğitimden soğutmak, uzaklaştırmak amacıyla uygulanmaya konmuş gereksiz bir sistem olduğunu daha önce dile getirmiştik. Köy okullarının kapatılması demek, köylere öğretmen girmemesi demektir. Köylere öğretmen girmemesi ve okulların kapalı olması demek; o köyün ekonomik, sosyal, kültürel  gelişimine engel olmak demektir. 

Bu yaşanan facia, Milli eğitimi yok eden, denetimsiz, niteliksiz, liyakatın yok sayıldığı “ucube eğitim sisteminin” katliamıdır.