CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması...

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması...

"Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü. Aynı zamanda büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88 yıldönümü. Kutlu olsun. 

3 Aralık’ta, İstanbul’da, çok yoğun katılımla, çok heyecanlı ve coşkulu bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” Vizyon Belgesi açıklandı. 
Açıklanan Vizyon Belgesinin çok kısa özetini değerli kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. 
Türkiye'yi tek bir kişi değil, likayata dayalı bir sistem yönetecek. 

Türkiye, cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir daha artık böyle acımasız, adaletsiz ve kutuplaşmış dönemler yaşamayacak. 
Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtıp Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırma ve onu aşma kararlığını bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Türkiye’yi kurumları yeniden inşa edilmiş, sistemi yasal çerçeveye oturtulmuş, toplumsal güven ve huzurun hakim olduğu, bölgesinde barışın ve refahın merkezi haline geldiği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. 
Dolayısıyla meselemiz sadece hükümeti devralma meselesi değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk'ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır. Ve onun vizyonunu tam anlamıyla hayata geçirmektir. 

Bizler siyasi ve siyaset üstü, rozetli veya rozetsiz hepimiz ülke için, vatan için birlikteyiz.

Merkez Bankası'nın başına tüm dünyanın saygı duyduğu bir isim atayacağız. 
Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz. Şatafata ve israfa son vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını ait olduğu yere, Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız. 

Ülkemizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Sendikalaşmanın, örgütlü toplumun önünü açacağız. Cinsiyet eşitsizlikleriyle etkin şekilde mücadele edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek. 

Türkiye'yi, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kalkındıracağız. Toplumun tüm kesimleri hep birlikte zenginleşeceğiz.
Üretimi dönüştüreceğiz. Bugün ekonomi ranta dayanıyor. Dönüştürdüğümüzde üretken yatırımlara dayanacak. Bugün ekonomi ağır bir sömürü düzeni içinde yürüyor, yarın kalkınma olacak. Bugün vergi yükü halkın omzuna bırakılmış vaziyette, yarın adaletli bir vergi reformu olacak, daha çok kazananın daha çok vergi ödediği adil bir düzeni kuracağız. 

Biz yeni bir kamucu anlayışla yönetmeye geliyoruz. Her şeyin önüne kamu yararını koyacağız. 

Biz geldiğimizde kamuda temiz ihale dönemi başlayacak. 
Kamu kaynakları Kamu-Özel İşbirliği Projeleri adı altında yandaşa aktarılmayacak. 
Kamunun kaynakları, yolsuzluk içeren ihalelerle dağıtılmayacak. Kamunun parası kamuda, halkta kalacak.

Bilim yapmak isteyen tüm bilim insanlarımız özgür üniversitelere kavuşacaklar. YÖK'ü kaldıracağız. Boğaziçi'ni ve tüm üniversiteleri hep birlikte özgürleştireceğiz. 

Artık rantın, artık sömürünün dönemi bitiyor. Artık halkın, artık üretimin, artık kalkınmanın dönemi başlıyor. 

Bu köklü değişimi birlikte gerçekleştireceğiz. Bu ülkede hiç kimse korku ile uyanmayacak. Vatandaş, oluşturacağımız sistemin ülke ekonomisini, sanayisini, esnafını, emekçisini, çiftçisini koruyacağını çok iyi bilecek. 

Özetle, 1- güven ortamı yaratarak yatırımı, yatırımcıyı ülkemize çekeceğiz. 2- temiz yönetimle halktan çalınanları halka iade edeceğiz. 2- akılcı yönetim ile Türkiye’yi hızla krizden çıkaracağız. Halkımızı zenginleştireceğiz. Kalıcı refaha ulaştıracağız. Vizyonumuz, yol haritamız, projelerimiz hazır.

Türkiye’yi tarım ve hayvancılıkta bölgenin en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Çok kısa süre içerisinde de ihracat devi olacağız. Havza bazlı planlama yapacağız. Ekilmedik toprak kalmayacak bu ülkede. Hiçbir çiftçimiz asla zarar etmeyecek. Süt üreten de, et üreten de kazanacak. Hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek. 

Zengini zenginleştiren, fakiri fakirleştiren bu düzenin sonuna geldik artık. Yanımızda, alanında en iyi insanlar var. Elimizde olanaklar var. O zaman yapılacak tek bir şey kaldı: Kazanmak! İnanın başaracağız ve inanın kazanacağız. Altılı Masa hem Cumhurbaşkanlığını hem de TBMM’nin çoğunluğunu alacak. 

İzmir İktisat Kongresi’nin açılış konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize miras olan şu cümleyi söylüyor, ‘Halkın sesi, Hakk’ın sesidir.’ Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’yiz, halkın sesiyiz, hakkın mücadelesini veriyoruz. Adalet istiyoruz. 

Sayın Kılıçdaroğlu’nun; 
“İktidara geliyoruz iktidara. Haydi alkışlayın. Dünyanın gözünün içine bakın. Ve haykırın. Ey dünya. Türkiye senin ucuz iş gücü alanın olmayacak. Türkiye senin mülteci kampın olmayacak. Türkiye senin çöp depolama alanın olmayacak. Ben sana rakip olacağım. Sana rakip olmak için geliyoruz ey dünya, sana rakip olmak için. Türkiye bir yıldız gibi parlayacak. Yeni Türkiye hayalimiz için yola çıkıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” sözleriyle programımız sona erdi. 

Bu coşkulu ve çok anlamlı program, tüm halkımızın umutlarına umut katmış, yarınlarına olan güvenlerini artırmıştır. 

AFYONUMUZA GELİNCE; 
Maalesef Afyonumuz ve Afyonlular hakettiği hizmeti alamıyor. Cumhuriyet Tarihinin en vizyonsuz belediye başkanı ve yönetimi dönemini yaşıyoruz. 

2.Belediye Şehir Çarşısının yıkım ihalesi yapıldı. 15 gün geçti. Çarşı esnafıyla muhatap olan hiçbir yetkili yok. Esnafımız merak içinde, işyerlerine ne değer biçildiğini, ne kadar ödeme yapılacağını bekliyor. Belirsizlik sürüyor. 

Kaleye teleferik projesinin devam ettiğini söylüyorlar. Belediye başkanı son açıklamasında; “Kalenin tepesine bir direk dikilecekti. Orada bir kazı yapıldığında orada bir yerleşim alanı çıktı. Anıtlar kuruluna gittik. Müze yetkilileri orada bir kazı yaptı. Anadolu Selçuklular döneminden kalma eserler çıktı. Şu anda kayanın yerini tespit ettik. Bakanlıktan ve kuruldan izin aldık. Teleferik inşaatımız devam ediyor. İnşallah Mayıs alanında bitirme sözü almıştık. Ama bu kalenin tepesindeki yerleşim alanları var. 

Biliyorsunuz biz daha önce defalarca, Afyon Kalesinin 1. Derecede Doğal Sit Alanı kapsamında olduğunu, bununla ilgili gerekli inceleme ve girişimler yapılmadan ihale edildiğini söylemiştik. Bunların yaptığı resmen tarihe ihanettir. 

Afyon Belediye Başkanı son yapılan meclis toplantısında, Garnizon Millet Bahçesi’nde çalışmalara başlandığını, ihalesinin yapıldığını, Garnizon Komutanlığı’nın binasını ve içeride yapılacak yerleri yapmaya başladıklarını söyledi. 
Ben buradan sormak istiyorum; ihalenin yapıldığını bilen var mı? 
İhaleyi kim ve hangi bedelle aldı? 
Garnizon Komutanlığının arazisi çok büyüktür. Bu arazinin ne kadarı millet bahçesi olacaktır? 
Gönül isterdi komple yeşil alan olarak kalsın, vatandaşın nefes alma alanı olsun. Daha önce de sorduğumuzda cevap alamamıştık. Sakın ola o araziyi de, rantsal hesaplarınıza kurban etmeye kalkmayın!