CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, TOKİ sosyal konut projelerinin bir seçim yatırımı olduğunu belirterek "Toki, 3 yıl önce kuraları çekilen konutlara bile henüz başlamamışken, vatandaş kurasını çektiği konutların akibetini soruyor ve cevabını alamıyorken, Saray iktidarı da tam seçim öncesi 500 bin konut yapmaktan söz ediyorsa, bunu kimse ciddiye almaz!" dedi.

 

İŞTE YALÇIN GÖRGÖZ'ÜN AÇIKLAMASI:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül’de “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi” adı altındaki Toki projesini açıkladı. 

TOKİ’nin resmî sitesine girdiğimizde; “Cumhuriyet tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesinin İlk Temellerini 17 ilimizde, 25 Ekim’de atacağız” açıklaması var. Dün de (25 Ekim) 17 ilde, Afyon’da dahil temel atma törenleri yapıldı. 

TOKİ sitesinin “ihale tarihleri” bölümünde ise İllerde yapılacak konutların ihale tarihleri verilmiş. Afyon için de sırasıyla; 27 Ekim’de Afyon-Merkez’de Millet Bahçesi, 28 Ekim’de Dinar’da yapılacak Sanayi Dükkanları, 9 Kasım’da da Afyon Merkez Gökçe Mahallesindeki konutların ihalesi yapılacağı ilan edilmiş. 

AKP TİPİ İHALE ve TEMEL ATMA TÖRENİ 
Önce temel at, sonra ihale et! Akp tipi ihale modeli ..! 
Henüz ihalesi yapılmayan projelerin  temel atma törenini neye göre yaptıklarını da sormak lazım. 

Bildiğiniz üzere, 2019 yılında Küçükçobanlı’ya 750 konut, 2020 yılında da Gökçe mahallesine 225 konut yapılacağı açıklandı ve konutların kuraları çekilmişti. Ancak şu ana kadar yapımına başlanmadı, çivi bile çakılmadı. Şimdi 191 konutu da bu projelere eklediler ve ilk projeyle birleştirdiler. 

Toki, 3 yıl önce kuraları çekilen konutlara bile henüz başlamamışken, vatandaş kurasını çektiği konutların akibetini soruyor ve cevabını alamıyorken, Saray iktidarı da tam seçim öncesi 500 bin konut yapmaktan söz ediyorsa, bunu kimse ciddiye almaz! 


Bol bol reklamını yaptıkları sosyal konut projesi, iktidarın vatandaşı ev sahibi, işyeri sahibi yapma projesi dışında, tamamen seçim yatırımı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bundan dolayı halkımız artık “yalan iktidarına” inanmıyor, güvenmiyor. 

Biz CHP olarak, vatandaşımızın konut sahibi, işyeri sahibi olmasını en doğal hakkı olarak görüyor ve bunu istiyoruz. Ancak böylesi büyük ve önemli projelere devletin güvence vermesi, taahhütte bulunması gerekir.