CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz gündeme dair basın açıklaması yaptı.


İlimizin en önemli sorunlarının başında, eğitim-öğretimde yaşanan sorunlar geliyor. Başarı sıralamasında 60 lara inen ilimizin 10 yıllık il milli eğitim müdürü hala kendini başarılı buluyor. Onu orda tutanlar da başarısızlığını alkışlıyorlar. 
Liyakat olmayınca başarı da gelmiyor. Yani önce yöneticiler için “eğitim şart” demek doğru olur diye düşünüyorum. 

Afyonumuzun gözde okullarından olan Şemsettin Karahisari Ortaokulu yıkılıyor. 
Daha önce “güçlendirme çalışması” yapılan binanın, çatısından, tuğlalarından tutun, birçok bölgesine güçlendirme ve yenileme çalışması yapıldı. Yapan firmaya milyonlarca para ödendi. 
Şimdi de yıkım kararı alındı. Yıkılıyor. 

Çevreye, halka, öğrenci ve öğretmenlere SAYGISI OLMAYAN yönetim, her zaman yaptığı yanlışları yinelemekte gecikmedi! 
Salgından dolayı 1.5 yıldır okullarımız kapalıydı. Sen kalk bu süre içerisinde güçlendirme çalışması yap, milyonları harca, sonra okullar açılınca yıkmaya karar ver. Bu “akıllara zarar” bir yönetim anlayışıdır. Bunu yaparsa basiretsiz, beceriksiz Akp yönetimi yapar! 
Pekala yıkıyorsunuz da, sizin hiç öğrenciye, öğretmene saygınız yok mu? Neden öğrenciler derste iken bu yıkım yapılıyor? Toz-toprak-aşırı gürültünün vereceği zararları tahmin edemiyor musunuz? Eğitime bu kadar mı düşmansınız? 

Sormaya devam ediyoruz; daha önce güçlendirme çalışmasına ödenen paraların hesabını kim verecek? Tüyü bitmedik yetimin hakkını kime sordunuz da harcadınız? 
Bu kadar vicdansızlık, israf hangi kitapta yazıyor? 
Zehir-zıkkım olsun. 

BİR ÖNEMLİ KONU DA FEN LİSESİ 
Fen Lisesine uzun süredir müdür atanmıyor. İlimizin en başarılı okullarından biri olan Fen Lisesi, vekaletle yönetiliyor. Yeni bir müdür ataması yapılmış. Afyon Lisesi müdürü atanmış ancak henüz kadrosu verilmemiş. Bu durumda Afyon Lisesi müdürsüz mü kalacak? 
Ayrıca başarılı okulumuz bakımsızlıktan dökülüyor. Milletten toplanan vergileri, vatandaşın alınterini satıp-savurmayın, doğru ve gerekli yerlere (Fen Lisesi gibi) yerlere harcayın.